Odadan kültürel hizmet

Odadan kültürel hizmet

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uzun yazdığı Menkıbe ve Hatıralarla Hacıveyiszade Mustafa Efendi isimli kitabını Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi yayın hayatına kazandırdı

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz’un yazdığı “Menkıbe ve Hatıralarla Hacıveyiszade Mustafa Efendi” isimli kitabını önemli bir kültürel hizmete imza atarak yayın hayatına kazandırdı. Konya’nın önemli şahsiyetlerinden biri olan Hacıveyiszade Mustafa Efendi’nin hatıralarının anlatıldığı kitabı yayın hayatına kazandırarak, Konya kültürüne katkı sağlayan Makine Mühendisleri Odası, kitabın tanıtımı içen oda binasında toplantı düzenledi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, manevi zenginliklerin karanlık gecelerde yıldızlar gibi parlaklıklarıyla insanlığın yolunu aydınlattığını ve inanç dünyasının şekillenmesinde büyük paya sahip olduklarını söyledi. İlim ve irfanıyla gönüllerde taht kurmuş Hacıveyiszade Mustafa Efendi’nin Konya’nın en önemli değerleri arasında yer aldığını ifade eden Kalyoncu, “Hayatının her anında Allah aşkı ile yaşamış, hak dostu olmuş, insanların gönüllerini aydınlatmıştır. Büyük küçük, yaşlı genç ayırt etmeden toplumun her alanında kişilerin kulaklarından hiç eksilmeyen selam alışverişi, ‘İncitmemek hüner değil, asıl maharet incinmemek’ sözünden hareketle hoşgörüsü, sapasağlam bir imanın neticesi olarak ortaya çıkan samimiyeti ve ihlâsı, sürekli gülümseyen çehresi hoca efendiyi diğer insanlardan ayıran önemli özellikleridir. Bu bakımdan tarihimizde önemli bir yere sahip olan Hacıveyiszade Mustafa Efendi vesilesiyle bir takım menkıbe ve hatıraları sergilemeyi gayret edindik” dedi. “Sevgi, barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Hacı Veyiszade Mustafa Efendi’nin yaşantısını, sadece bizler değil tüm insanlık örnek almalıdır” değerlendirmesinde bulunan Mete Kalyoncu, “Hoca Efendi’nin menkıbe ve hatıraları hayat yolunda bizlerine yolunu aydınlatan ışık olmalıdır. Bu itibarla yakın tarihimizin en önemli araştırmacılarından olan Mehmet Ali Uz’un kaleme aldığı bu değerli eseri kamuoyunun istifasına sunuyoruz” diye konuştu.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz, Hacıveyiszade Mustafa Efendi’nin toplumda önemli bir şahsiyet olarak tanındığını ve O’nu 1960 yılında insanlığın kaybettiğini anlatarak, bugün kendisinin menkıbeleri ve örnek yaşamayla gönüllerde yaşamaya devam ettiğini aktardı. Selçuklu Belediyesi tarafından Hacıveyiszade Mustafa Efendi’nin hayatını anlatan eserinin birincisi 3 bin ikincisi 5 bin olmak üzere 2 defa basıldığını aktaran Uz, “Makine Mühendisleri Odası, O’nun hayatını farklı bir şekilde anlatan bir eseri benden istedi. Bende O’nu en iyi menkıbeleriyle anlatacağımı düşündüm ve bu eseri hazırladım. Böyle bir kültürel çalışma gerçekleştiren Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu’ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Oda Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, önemli bir esiri Konya kültürüne kazandırdığı için Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz’a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.