O son bayraklı reklamı çekmeyeydi iyiydi!

O son bayraklı reklamı çekmeyeydi iyiydi!

Diyarbakır'daki bayrak indirme olayından sonra AKP'nin bayraklı reklam filmini hatırlatan Cüneyt Özdemir, "O son bayraklı reklam filmini çekmeyeydiniz iyiydi" dedi..

30 Mart seçimleri öncesinde AKP'den MHP'ye gidecek muhtemel milliyetçi oyları tutmak ve milliyetçi camiadan oy devşirmek için fonda Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nı okuduğu bayraklı reklam filmi son günlerin en popüler tartışma konularından birisi haline geldi.

AKP'yi eleştirenler, bu reklam filmini hatırlatıp Diyarbakır'daki bayrak indirme olayı üzerinde AKP'ye sosyal medyada "Reklam çekmekle olmuyor bu işler" şeklinde eleştiriler yöneltiyorlar.

Radikal'den Cüneyt Özdemir de bugünkü yazısında "O son bayraklı reklam filmini çekmeyeydiniz iyiydi" dedi. İşte Özdemir'in bugünkü yazısından ilgili bölüm;

Hem Türk milliyetçiliğinin damarlarını zorlayacak filmler çekip hem barış sürecini yürütmek bıçak sırtı bir tutum.

Sevdiğimiz güzel bir alıntı ile başlayalım: "Seni besleyen şey, seni zehirleyendir." Bu söz nereden geldi tam olarak bilmiyorum. Ünlü birkaç kişinin sırtında, kolunda, göbeğinde, poposunda yazdığını hatırlıyorum. Hakkını verelim güzel söz.

Bir de buna benzer ‘hurmalı’ güzel bir söz daha var ama onu henüz vücuduna dövme olarak kazıtanını görmedim!

AKP'NİN BAYRAKLI REKLAM FİLMİNİ HATIRLADINIZ MI?

İsterseniz zaman makinesine binip 30 Mart seçimlerinin son haftalarına doğru kısa bir yolculuğa çıkalım. Ak Parti’nin Brad Pitt’in şu meşhur X Zombi filminden nerede ise birebir esinlendiği bayraklı reklam filmini hatırladınız mı?

Hani birisinin Türk bayrağını haince indirmeye kalkarken Başbakan’ın sesinin fonda İstiklal Marşı'ndan dizeler okuduğu o malum reklam filminden bahsediyorum.

Herkesin koşup bayrağı indirmekten son anda kurtardığı bolca hamaset kokan reklam filmi…

Evet o! Barış sürecinin ortasında, silahların sustuğu dönemde vizyona sürülen bu film kuşkusuz Ak Parti’nin MHP’ye kaymaya meyilli milliyetçi oylarından bir iki puanını durdurmayı başarmış ve kendisine oy olarak döndürmüştü.

Oysa bakın aradan daha 3 ay bile geçmedi. Bugün Diyarbakır’da bir reklam filmini aratmayacak kadar net çekilen ‘bayrak indirme senaryosunda’ pek çok çevre ironi ile Ak Parti’ye bu reklam filmini hatırlatıp "N’oldu?" diye laf sokuşturuyor.

Peki soralım bu reklam filminin Ak Parti'ye hatırlatıp laf sokuşturanlar haksızlar mı?

Ne demiştik "Seni besleyen şey seni zehirleyendir." Bugün barış süreci gidiyorsa biraz Öcalan’ın kararlılığı biraz da artık efsunlandığına inanacağım bir sağduyu ile ilerliyor. TSK’nın yaptığı açıklamanın politikacıların heyheylenmelerinden daha soğukkanlı olmasına bu nedenle sevinmeliyiz. Sokaktaki her türlü provokasyona ve kürsülerden atılan onca öfkeli nutuka rağmen hâlâ barış sürecinin devam etmesine şimdilik sevinmekten başka yapacak bir şey yok. Zira normal şartlarda bir yandan milliyetçi söylemlere abanıp, diğer yandan adına barış süreci denilen şeyi aynı anda götüremezsiniz.

Bir yandan Türk milliyetçiliğinin damarlarını zorlayacak reklam filmleri çekip, ha babam sürece meydan okuyan nutuklar atıp, diğer yandan barış süreci içinde diyaloğu yürütmek gerçekten de bıçak sırtı bir süreç.

O bıçağın üzerine çıkan da tutan da görünen o ki karşısındakine ya da kendine batıran da bu gidişle aynı elin tercihi olacak! Yani o son bayraklı reklam filmini çekmeyeydiler, barış süreci adına daha iyiydi!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.