O Kaymakam Stajını Konya’da Yapmış!

O Kaymakam Stajını Konya’da Yapmış!

PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine gönüllü olarak atanan Hakan Kafkas’ın, Kaymakam adaylığı dönemindeki teftiş stajını Konya’da yaptığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine gönüllü olarak atanan Gümüşhane'nin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas’ın, Kaymakam adaylığı dönemindeki teftiş stajını Konya’da yaptığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk'ün yerine Torul Kaymakamı Hakan Kafkas görevlendirildi. Derik Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütecek olan Kafkas'ın, kendi talebi doğrultusunda Derik Kaymakamlığına atandığı anlaşıldı.

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Derik ilçesine atandığını duyurdu. 2009 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakam adayı olarak atanan Hakan Kafkas’ın, Kaymakam adaylığı dönemindeki teftiş stajını Konya’da yaptığı öğrenildi.

PKK'lı teröristlerce 11 Kasım'da Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmiş, aralarında Safitürk'ün de bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı. Kaymakam Safitürk, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'te sevk edilmiş fakat kurtarılamamıştı.
 

Hakan Kafkas Kimdir?

1982 yılında Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimini Üzümlü de muhtelif okullar da tamamladı. Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Gelir idaresi Başkanlığı Zeytinburnu Vergi Dairesinde Gelir Uzman Yardımcılığı ve Ankara Vergi De netmenleri Büro Başkanlığında Vergi Denetmenliği görevlerinde bulundu. 
2009 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakam Adayı olarak Erzincan iline atandı. Teftiş stajını Konya'da ve Kaymakam Refikliği stajını Bursa'nın Yenişehir ilçesi'nde tamamladıktan sonra Amerika 'da bir yıl süre ile İngilizce eğitimi aldı.2012 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 96.Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayarak Yozgat ilinin Aydıncık ilçesine atandı. 
19.08.2013 tarihinde 2013/463 sayılı kararname ile Doğanşar Kaymakamlığına atanan KAFKAS, burada iki yıl görev yaptı. 
28.06.2015 tarih ve 2015/398 sayılı kararname ile Torul ilçe Kaymakam; olarak atanan Hakan KAFKAS, Kübra Hanım ile evli ve bir çocuk babasıdır. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.