NYT Yazarı: Mısır'daki Darbe Meşrudur

NYT Yazarı: Mısır'daki Darbe Meşrudur

New York Times yazarı, Mısır'daki darbenin meşru olduğunu yazdı.

Batı gün geçtikçe karanlık yüzünü daha açık bir şekilde ortaya koyuyor. Mısır darbesini değerlendiren New York Times yazarı David Brooks, darbenin meşru olduğunu savunurken, Türkiye, Gazze ve Mısır gibi ülkelerde "İslamcıların" modern ülkeleri yönetemeyeceğinin anlaşıldığını iddia etti. Brooks, İslamcıları iktidardan düşürmek için gerekirse askeri darbelerin bile meşru olacağını kaydetti..
 
New York Times yazarı David Brooks açık bir şekilde darbeyi savundu ve meşru olduğunu ilan etti. Batının askeri darbelere sahip çıkmayacağı ve batılı ülkelerde askeri darbelere asla kredi tanınmayacağı iddia ediledursun, Batıdaki bazı mihrakların gerçek yüzünü ve demokrasi konusundaki iki yüzlülüğünü Mısır'daki darbe sonrasında daha iyi görüyoruz. 
 
ASKERİ DARBEYİ MEŞRU SAYDI
 
Bu iki yüzlülerden biri de New York Times gazetesinin yazarlarından David Brooks. Brooks bugünkü yazısında açık bir şekilde "askeri darbeyi" savunduğunu yazdı. Yazısında iktidara gelen radikal İslamcıların ne pahasına olursa olsun iktidardan uzaklaştırılması gerektiğini savunan Brooks, Müslüman Kardeşlerin de radikal olduğunu, çoğulculuğu reddettiğini, seküler demokrasiye inanmadığını ve moderniteye bir çok yönden karşı olduğunu iddia ederek, bu sebeplerle askeri bir müdahale ile bile olsa iktidardan düşürülmeleri gerektiğini öne sürdü. 
Brooks böyle bir askeri darbenin asıl amacının "siyasal İslamı" güçsüzleştirmek olduğunu ve bunun meşru olduğunu savundu. 
TÜRKİYE HÜKÜMETİNE DE LAF ATTI
 
NYT yazarı Brooks yazısının devamında, Mısır, Türkiye, İran ve Gazze'de İslamcıların modern ülkeleri yönetemeyeceğini gördüğümüzü öne sürerek, bu ülkeleri yöneten İslamcıların "ölüm kültürü" ile büyülenmiş olduğunu iddia etti. 
 
RADİKAL İSLAM : DÜNYA BARIŞINI EN BÜYÜK TEHDİT
 
Brooks yazısında Mısır'daki darbe ile "dünya barışına en büyük tehdit" olarak gördüğü radikal İslam'ın zayıflatılacağını ve iktidardan düşürüleceğini de sözlerine ekledi. Brooks yazısının sonunda da Mısır'ın demokrasi için bir yol haritası eksikliğinden ziyade, zihniyet olarak en temel demokratik özelliklerden yoksun bir toplum olduğunu da iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.