Numune'de Yılmaz istifa etti

Numune'de Yılmaz istifa etti

Yeniden inşası için projesi geçen ay açıklanan Konya Numune Hastanesi'nde, Başhekim Prof. Dr. Osman Yılmaz, 'Bakanlığın uygulama projelerini bloke etmesi nedeniyle' görevinden istifa etti.

İstifa ses getirirken, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Numune'nin yeniden inşasında bir gecikme olmayacağını açıkladı.

Prof. Dr. Osman Yılmaz, yaklaşık 1 yıl önce göreve başlamıştı. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Osman Yılmaz, “Ben buraya başhekim olmak için gelmedim, hastane yapmak için geldim. Başka bir amacım yoktu. Hastanenin karışık olduğunu göze alarak geldim. Göreve başladığımda hastanenin tahminimden de karışık olduğunu gördüm. Hastanenin yeniden inşası konusunda, uygulama projelerinin başlama noktasında Sağlık Bakanlığı'ndan defalarca başvuruda bulunmama rağmen, 'uygulamaya başlayın' talimatı gelmediği için görevimden ayrıldım” dedi. Bakanlığa defalarca yazı yazdığını, ancak sonuç alamadığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu noktadan sonra Bakanlık kesin karar verip uygulama projelerine başlasın, ihaleye geçsin, temeli atsın. Ben bu şekilde ihaleye geçip temeli atamayacağım kanaatini edindiğim için görevi bıraktım. Benim dışımda birisi bunu üstlenip hayata geçirirse mutluluk duyarım.” Üniversitedeki görevlerine geri döneceğini kaydeden Yılmaz, hastanenin yapılması durumunda hedefine ulaşmış olacağını bildirdi. “Hastane yapılmazsa da bu işin peşini bırakmam” diyen Osman Yılmaz, “Hastaneden ayrıldıktan sonra söylenecek ve yapılacak çok var, ancak bununla yetinelim” değerlendirmesini yaptı.

DR. KÜÇÜKKENDİRCİ: SÜREÇ İŞLİYOR, GECİKME YOK

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci de, Prof. Dr. Osman Yılmaz'ın Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nden bir yıl için görevlendirildiğini ve bu görevlendirmenin her yıl yenilenmesi gerektiğini hatırlattı. Bakanlığın uzatma kararı almadığını açıklayan Dr. Hasan Küçükkendirci, Numune'nin yeniden inşa sürecinde bir gecikmenin yaşanmayacağını dile getirdi. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Avam proje ile ilgili de çalışmalar tamamlandı, uygulama projesine geçilecekti. O noktada bir sıkıntı yok. Prof. Dr. Osman Yılmaz hocamızın bahsettiği gibi sıkıntılar söz konusu değil. Teknik bazı sorunlar var, ancak normal süreç işliyor. Açıkçası projede bir gecikmeye bizim tahammülümüz yok. Amacımız Numune'yi yeniden zamanında inşa etmek. Osman Hoca'nın da bu süreç içerisinde büyük katkıları oldu, bunları yadsıyamayız.”

Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi’ne yeni başhekim ataması için henüz herhangi bir ismin belirlenmediğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.