Numunede hizmet sürüyor

Numunede hizmet sürüyor

Numunede hizmet sürüyor

Konya Numune Hastanesi’nin B bloğunun taşınmasının ardından halk arasında genel olarak hastanenin poliklinik servisinin hizmet vermediği görüşü oluşunca, hasta yoğunluğu Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ne taşındı

 

Konya Numune Hastanesi’nin yeniden inşası ile ilgili sürecin başlamasının ardından hastanenin B bloğu boşaltılmıştı. Numune Hastanesi’nde poliklinikten yatışı verilen hastalar ücretsiz servisle hastanenin bazı birimlerinin geçici olarak hizmet verdiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne götürülüyor. Ancak, Numune Hastanesi’nin yeniden inşası ve taşınmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar nedeniyle halk arasında Numune Hastanesi’nin hizmetlerine ara verdiği gibi bir algı oluştu. Bu da hastaların Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük yoğunluk oluşturmasına neden oldu. Numune Hastanesi yetkilileri, hastanelerinin bütün birimlerinin faal olduğunu, hastaları mağdur etmemek için ek binaya saat başı ücretsiz servis hizmeti sunulduğunu açıkladı.

NUMUNE HASTANESİ KAPANMADI!

Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Abdülcelil Kalem, “Numune Hastanesi’nin yeniden inşası sürecinde yapılan açıklamalar, kamuoyunda hastanenin geçici olarak hizmet vermediği yönünde algılandı. Fakat hastanemiz bütün birimleriyle çalışmaya devam ediyor. Cerrahi ve dahili branşların klinikleri Yazır Mahallesi’nde bulunan ek binamıza taşındı. Ayrıca, poliklinik servisimizden yatışı verilen hastalarımız da ek binaya ücretsiz servis araçlarımızla taşınıyor” diye konuştu. Hastanenin poliklinik servislerinin ise mevcut binada hizmet vermeye devam ettiğini dile getiren Başhekim Yardımcısı Abdülcelil Kalem, “Hastalarımızın zannettiği gibi hastanemizin birimlerinin tamamı taşınmadı. Özellikle yoğunluğun en üst seviyede olduğu poliklinik servislerimiz mevcut binamızda hizmet veriyor. Önümüzdeki günlerde ek binaya da poliklinik servislerimizin hizmetlerini götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM SORUNU YAKINDA ÇÖZÜLECEK

Numune Hastanesi ek binasına gitmek yerine Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmeyi tercih eden vatandaşlar ise, “Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakın olduğu için burayı tercih ediyorum. Numune Hastanesi’nin ek binası merkeze oldukça uzak. Ayrıca oraya ulaşım da sorunlu. Otobüs ve minibüs, Beyhekim Devlet Hastanesi’ne kadar götürüyor. Daha sonra 15-20 dakika yürümek zorunda kalıyoruz. Bu kadar yolu hasta olan insanın yürümesi kolay değil. Bu nedenle tercihimiz Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yana oluyor” diyor.

Numune Hastanesi Başhekimi Abdülcelil Kalem ise, ilgili görüşmelerin yapıldığını, hastanenin ek binasına giden yolun en kısa sürede asfaltlanacağını, ardından otobüs ve minibüslerin buraya kadar gitmesinin sağlanacağını kaydetti.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.