Numune'de detaylar belirleniyor

Numune'de detaylar belirleniyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlünün Numune Hastanesi için bu yıl kazmanın vurulacağını açıklamasının ardından, yeni hastane projesinin detayları da belli olmaya başladı.

Konya’nın sağlık ihtiyacının karşılanması noktasında büyük önem taşıyan Numune Hastanesi’nin yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmalar netlik kazanmaya başladı. Şehrin göbeğinde yer alan hastanenin modern bir yapıya kavuşması için ilk kazmanın bu yıl vurulacağı açıklayan Konya Milletvekili Sami Güçlü, Karatay’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temelinin de Nisan 2010’da atılacağını söyledi.
Numune Hastanesi’nin tarihi bir dokuya sahip olması nedeniyle Başhekimlik ve Fizik Tedavi binasının yıkılmaması planlanıyor. İki veya üç bloktan oluşması planlanan yeni hastane projesinin aşamalı olarak bitirilmesi düşünülüyor. İlk aşamada, Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun yıkılarak burada ilk bloğun yapılması hedefleniyor. İlk bloğun yapılmasının ardından eski binadaki bazı bölümler buraya taşınacak. Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Onkoloji de aşamalı olarak Beyhekim Sağlık Kompleksine taşınacak. Karatay’da yapılması planlanan Eğitim ve Araştırma’nın binasının yapılmasıyla da Meram’da bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi buraya taşınacak. Meram’daki hastanenin ise Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi planlanıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.