Numune, Çocuk Hastanesi oldu

Numune, Çocuk Hastanesi oldu

Konya Numune Hastanesi'nin eski acil servis ve başhekimlik binası, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesine tahsis edildi

Konya Numune Hastanesi'nin eski acil servis ve başhekimlik binası, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne tahsis edildi.
Konuyla ilgili hastane bahçesinde açıklama yapan Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adnan Tekin, Konya halkına ve çevre illere daha iyi hizmet vermek istediklerini söyledi. Yeni binaları yapılıncaya kadar bu alanda hizmet vereceklerini kaydeden Tekin, "Bulunduğumuz alanda 500 yataklı 134 bin metrekare kapalı alanlı şu anda eski numune hastanesi ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin var olan eski kapalı hacminin üç katı büyüklüğünde yeni bir hastane yapımına başlandı. Bu hastanenin aynı zamanda bir tarafının doğum ve çocuk hastanesinin halen mevcut olan yerini alacak olmasından dolayı bakanlığımızın da verdiği karar üzerine hastanemizin özellikle doğum ve çocuk hastalıkları konusunda hizmet merkezli olması öngörüşü üzerine bizlere verilmiş olan eski numunenin acil servisi ve arkada var olan tarihi binasıyla hastanemize tahsis edildi. Bizler de Konya halkımıza ve çevre illere daha iyi hizmet verme adına bu hastanemizde alt yapı hazırlığımızı yaklaşık 25 gündür sürdürüyoruz. Bu süreç içerisinde acilin, kadın hastalıkları, doğum ve çocuk hastalıkları alt yapısını tekrar dizayn ettik. Varolan binada yaptığımız dizaynlarla hem kendi çalışanlarımıza hem de hastalarımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Diğer bölümlerimiz gerek poliklinikler, gerek servisler ve doğumhane de yeni konseptler geliştirdik. Eskiden koğuş tarzında olan yapıları tek tek odalar tarzına dizayn ederek doğum için gelen vatandaşlarımızın daha şık, daha rahat, daha huzurlu hizmet almasını da sağlayacağız" dedi.
Başhekim Tekin, taşınma işleminin sürdüğünü ifade ederek, 2 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Numune Hastanesi eski binasında hizmet vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.