Novada Outlet açılıyor

Novada Outlet açılıyor

Dağ Mühendislik ve Bakdem Mimarlık ortaklığıyla hayata geçirilen, Turkmall’ın kiralamasını ve yönetimini gerçekleştirdiği Konya’nın ilk outlet alışveriş merkezi olan Novada Outlet Konya 12 Haziran Cuma günü açılıyor

Konya’nın ilk outlet alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Novada Outlet Konya, şehrin modern yerleşim alanlarından biri olan Selçuklu bölgesini daha cazibeli kılacak modern buluşma merkezi olarak 12 Haziran’da kapılarını açıyor. Ankara-İstanbul karayolunun kesiştiği noktada yer alan Novada Outlet Konya, Selçuklu’nun yeni cazibe merkezi olacak. Açılış öncesi lansmanı yapılan Novada Outlet Konya’nın basın toplantısına, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanları Osman Dağ Mehmet Dağ, Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Bakdem Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bakdemir, Bakdem Mimarlık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebubekir Balcı,  Turkmall CEO’su Hilmi Özçakır ve AVM Müdürü Ersin Bal katıldı.67.926 metrekare kapalı alan üzerine kurulan Novada Outlet Konya, 34.592 metrekarelik toplam kiralanabilir alanda, 3.310  metrekare hipermarketi, ulusal ve uluslararası markaların yer alacağı 23.654 metrekarelik mağaza alanları, 2.300 metrekarelik 8 salonlu sineması, 2.260 metrekarelik eğlence alanı, 1600 araçlık kapalı ve açık otoparkı, 3.068 metrekarelik restoran ve kafeleriyle Konya’da alışveriş ve sosyal yaşamın yeni adresi olmaya hazırlanıyor.

KONYA’YA 100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

100 milyon dolarlık yatırım değerine sahip Novada Outlet Konya Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bünyesinde yer alacak olan 127 ulusal ve uluslararası markaları ve modern mimarisi ile bölgenin konforlu ve keyifli alışveriş ihtiyacını karşılayacak. Novada Outlet Konya Alışveriş ve Yaşam Merkezi; gün ışığını yukarıdan alan özel mimarisi ve şehir manzaralı geniş terasları ile kentin yeni çekim merkezi olmayı hedefliyor. Toplantıda konuşan Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, altına imza attıkları her projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini ve AVM sektöründe yaptıkları yatırım ile hemşerileri için yeni bir cazibe ve çekim merkezi oluşturduklarını dile getirdi. Bakdem Mimarlık ile güç birliği yaparak ortak bir başarı elde ettiklerine dikkat çeken Dağ, 100 milyon dolarlık proje maliyetiyle hayata geçirilen Novada Outlet Konya’nın, Konya için yeni bir çekim merkezi olacağına vurgu yaptı. Dağ, “projemiz yerel ve ulusal yatırımcılara yeni bir kazanç kapısı açarken, yaklaşık 1000 kişilik istihdam kapasitesiyle Konya’nın beşeri sermayesine destek olacak. Konya’da prestijli markaların outleti konusunda önemli bir boşluğu dolduracak olan Novada Outlet Konya, vatandaşlarımız için ideal bir alışveriş merkezi olacak” dedi.

GÜN IŞIĞINI YUKARIDAN ALAN FERAH MİMARİ

Bakdem Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bakdemir ise, ‘Tüketicinin  sahiplenmesi için farkındalık ortaya koyduk. Biz talepleri dinledik ve Konyalıların daha modern ve ferah alanlarda zaman geçirmek istediğini gördük. Projeyi hazırlarken bu beklentilerden yola çıkarak, gün ışığını yukarıdan alan bir mimari tasarım geliştirip, ahşap ve yeşil detayların dinlendirici etkisini yapının ana konsepti olarak belirledik. ’ dedi. Novada Outlet Konya ile Türkiye genelinde imza attığı alışveriş merkezleri sayısını 25’e çıkaran Turkmall’un CEO’su Hilmi Özçakır ise konuşmasında; her geçen gün büyüyen ve gelişen Konya’ya da Novada Outlet Konya ile kiralama ve AVM yönetimi alanlarında hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Özçakır, Novada Outlet Konya’nın yalnız alışverişin değil, sosyal yaşamın da merkezi olmaya aday olduğunu söyledi. Özçakır, “mağazaları, sineması, çocuk oyun alanları, kafeleri, restoranları ve düzenli olarak gerçekleştireceğimiz sosyal ve kültürel etkinlikleri ile Konya’da şehir yaşamını daha da zenginleştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

MUHAMMET GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.