Nişanlanma basit bir olay değildir

Nişanlanma basit bir olay değildir
Karatay Belediyesi ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin ortaklaşa organize ettiği Karatay Konferansları başladı
İlk konferans dün gerçekleşti. Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Konuşmacı olarak KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Banu Bilge Sarıhan ve çok sayıda bayan dinleyici katıldı. Konuşmacı, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Banu Bilge Sarıhan’ın bilgiler verdiği ilk konferansta, nişanlılığın ve evliliğin hukuki boyutu, mutlu evliliğin sırları konuları üzerinde duruldu. Konferanstan önce konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye olarak Karatay Üniversitesi’nin emrinde olduklarını söyledi. Hançerli, “Kökü 1251 yılına dayanan, Karatay Medresesi’nin devamı niteliğini taşıyan üniversitemize katkıda bulunmak boynumuzun borcudur. 8 Aralık’ta KTO Karatay Üniversitesi ile birlikte bir protokol imzaladık. Protokolde her ay farklı konularda konferansların verilmesi kararını aldık. Bugün ilk konferansımızı veriyoruz. İnşallah her ay farklı konulardaki konferanslarda birlikte olacağız” dedi. Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Ailenin toplumun temeli olduğunu söyleyen Bunu Bilge Sarıhan, “Aile olmazsa toplum olmaz. Çevremize baktığımızda aile terbiyesi, aile eğitimi, aile geleneği gibi sözlerle ailenin öneminin büyüklüğünü görmekteyiz. Ailenin sağlam olması için temelinin sağlam atılması gerekir. Nişanlanma ile başlayan aile ilişkileri evlenme ile birlikte beyan edilir” diye konuştu. Nişanlanmanın toplumda basit bir şey olarak görülmesinin yanlış olduğunu savunan Sarıhan, “Nişanlanma hem hukuken hem de manevi olarak evlilik vaadidir. Nişanlanan kişiler sadakat ile yükümlüdür. Mutlu bir evliliğin temeli nişanlamadaki sadakat ile atılır. Genel itibariyle nişanlanma küçümsenecek bir hadise değildir” dedi.
MUTLU EVLİLİK MANEVİYAT İLE OLUR
Evlenme konusunda birçok hususa dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Banu Bilge Sarıhan, “Evlenme kanunen evlenme ehliyetine sahip ve 18 yaşını doldurmuş kişilerce olur. Evliliğin temeli sağlam atılırsa geleceği sağlam olur. Bunun içinde manevi ve kanuni değerler uygulanarak evlilikler gerçekleşmelidir. Nişanlanma sürecinden itibaren evliliğin aşamaları başlamış olur. Bu süreçlerde dikkat edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. Evliliğin yıkılmaması için erkeklerin önemli görevler üstlendiğini dile getiren Sarıhan, “Boşanmalara baktığımız zaman ağırlıklı olarak erkeklerin bazı alışkanlıklarının sebep olduğunu görüyoruz. Bu alışkanlıklara daha ağır yaptırımlar uygulanmalı. Evlilik sürecinde hoş görü ortamı yansıtılmalı. Eşlerin birbirine olan güveninin zedelenmemesine dikkat edilmelidir. Uzun süreli evliliklerin yaşanması için bahsettiğimiz şartlar dikkate alınmalıdır” diye konuştu.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.