Nilüfer Eğitim Kurumları'nda Yeni Dönem Coşkusu

Nilüfer Eğitim Kurumları'nda Yeni Dönem Coşkusu

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları, öğrencilerin okula uyum süreci kapsamında eğitime başladı. İlk gün velilere bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesiyle başlayan program ikinci gününde öğrencilerin eğlenceli bir gün geçirdikleri organizasyon...

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları, öğrencilerin okula uyum süreci kapsamında eğitime başladı. İlk gün velilere bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesiyle başlayan program ikinci gününde öğrencilerin eğlenceli bir gün geçirdikleri organizasyon ve yarışmalarla devam etti.

    2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kala anasınıfları ve 1. sınıfların okula alışabilmeleri için maraton bir hafta önce başladı. Bursa’nın köklü eğitim çınarlarından Nilüfer Eğitim Kurumları öğrencileri de okula merhaba dedi. Öğrencilerden önce okulda velileri ağırlayan Nilüfer Eğitim Kurumları, velilere çocuklarının gelişimleri ve okul adaptasyonları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

    Okulların açılmasıyla ilk kez okulla tanışacak çocukların yeni girecekleri ortama adapte olmasında ailelerin rolünün büyük olduğunu söyleyen Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "Çocukların okula başlama dönemlerinde ailelerin bu konuya oldukça dikkatli yaklaşması gerekiyor. Öğrencinin öncelikle okula gelmeyi kendisinin istemesini sağlamak, onun öğrenmeye olan hevesini de tetikleyecektir. Çocuk evde okulla ilgili olumlu görüşlerle yetiştirilir ve okula başlamaya psikolojik olarak hazırlanırsa herhangi problem yaşanmayacaktır. Öğretmenler de çocukların okula adapte olabilmeleri için eğlenceli aktivitelerle buna destek olacaklar." dedi.

    Verdikleri eğitim ile öğrencilerini her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini bilen, disiplinli, öz denetimi güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kıcıroğlu, "Geleceğe daha güvenli bakabilmemizin en yegâne yolu eğitimdir. Eğitim, geçmişi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır. Nilüfer Eğitim Kurumları olarak, bir önceki eğitim öğretim yılından hem derslik, hem öğrenci hem de öğretmen sayısı olarak daha güçlü bir şekilde yeni dönemi karşılamış bulunmaktayız. Kurumlarımız ile eğitim adına attığımız tohumları, gelecekte Türkiye adına yararlı bireyler olarak almayı umut ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.