Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun Yardım Konserleri

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun Yardım Konserleri

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’nin gönüllülerden oluşan Kadın Korosu Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sahne aldı.Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde Türkiy...

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi’nin gönüllülerden oluşan Kadın Korosu Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sahne aldı.

Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde verdiği ücretsiz yardım konserleriyle herkesin gönlünde taht kuran Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Hisarcık Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel kostümleriyle verdikleri açık hava konserinde izleyenlerden büyük alkış aldı. Konserde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nin sevilen şarkılarını seslendiren koro ayakta alkışlandı.

Koronun faaliyetleri hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel, 105 gönüllü kadın üyeden oluşan koronun birçok yardım konserine katıldığına dikkat çekerek, ”Nereden davet aldıysak Türkiye’nin dört bir yanına hayır konserlerine gidiyoruz. Bütün gelir derneklere kalıyor. Kimi zaman kanser hastaları, kimi zaman bedensel engelli, zihinsel engelli çocuklar, spastikler, huzur evinde kalan yaşlılar, cezaevinde bulunan kadınlara moral amaçlı, ihtiyaç sahibi çocuklara burs amaçlı, ihtiyaç sahibi fakir kadınlara, öğrencilere yardım amaçlı, yani kimin nerede neye ihtiyacı varsa ben ve arkadaşlarım gönüllü olarak gidiyoruz. Türkü ve şarkılarımızı söylüyoruz. Bütün gelir o ihtiyaç sahibi insanlara kalıyor. Bu hayır olaylarında bizimde çorbada bir tuzumuzun bulunması manevi yönden bizi çok çok mutlu ediyor. Belki de Allah bize bu şekilde yardım ediyor, önümüzü açıyor. Her yerden teklif alıyoruz. Ulaşabildiğimiz yerlere kadar ulaşıyoruz. Yardımlarımızı bu şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Koro arkadaşlarımla ben şuna inanıyoruz, bu dünya gelip geçici, önemli olan insanın bu dünyadan diğer tarafa göç ettiği zaman kalıcı bir şeyler bırakabilmesi. Ya da “Allah rahmet eylesin, şöyle şöyle hayırlı şeylere vesile oldu” denilmesi, hepimizde bunun bilincindeyiz zaten. Her insanın en azından bir insana hayrı dokunursa bu dünyada mutsuz insan kalmaz diye düşünüyoruz. Sakatlık hiçbir zaman insanın elinde olan bir şey değil. Önemli olan gönül sakatlığı olmasın, mühim olan bu, Allah güzel vicdanlar versin insanlara, bu tür insanlardan zarar gelmez. Ben bu organizasyonu yapan, bizi sizlerle buluşturan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. (MA-EFE)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.