Nikah Şekeri İstanbul

Nikah Şekeri İstanbul

Nikâhta keramet vardır diye bir laf vardır, çünkü nikâhtan sonra herkesin mutlu olacağı düşünülür, fakat elbette bunların hepsi sadece güzel düşünceler.

Nikâhta keramet vardır diye bir laf vardır, çünkü nikâhtan sonra herkesin mutlu olacağı düşünülür, fakat elbette bunların hepsi sadece güzel düşünceler. Bazen çok mutlu geçen hayatlar olduğu kadar, bazen ise sallantılı geçen yaşamlarda olabilmektedir. Her nikâhta mutlaka olması beklenen bir madde vardır, nikâh şekerleri. Nikâh şekeri nedir veya ne anlama gelir ve neden her nikâhta nikâh şekerleri veya benzeri şeyler misafirlere dağıtılır diye soranlar olmaktadır. Nikâh şekeri bir defa evlenecek olan çiftin hayatının şeker kadar güzel geçmesi dileğiyle gelen misafirlere dağıtılmaktadır. Nikâh şekeri her nikâhta mutlaka olmazsa olmazlar liste arasında yer almaktadır. Bugünlerde sadece şeker olarak değil, birçok farklı hediyelerde dağıtılabilmektedir, fakat genel olarak nikâh şekerleri adı verilmektedir.

 

Nikâh şekerleri gerçekten nikâhın en önemli parçasıdır, çünkü herkesin mutlu olması istenir. Artık günümüzde özellikle nikâh şekerlerini tasarlayan firmalar bile bulunmaktadır. Nikâh şekerleri yerine sabun, mum, kına ve benzeri ve farklı ürünler isteyenler olabilmektedir, fakat mutlaka nikâhta misafirlere dağıtılması gereken bir şeylerin olması gerekmektedir. Burada misafirlere dağıtılacak olan ürünler, tamamen çiftin ailesinin maddi durumuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Hatta bazen hiç nikâh şekeri istemeyen düğün sahipleri bile olabilmektedir. Bunlar tamamen onları kararı ile yapılır veya yapılmayabiliyor. Nikâh şekeri ille olacak diye bir kural yok, fakat Türkiye’deki düğünlerde yüzyıllarca süren bir genel olmaktadır ve gelen misafirlere nikâh şekeri veya hediye dağıtılır.

 

Nikâh şekerlerinin yapımı aslında çok kolaydır. Evinizde de yapabilir veya nikâh şekerleri üreten firmalar olmaktadır. Onlarla anlaşabilir ve yapmaları için sipariş verebilmektesiniz. Siparişi vereceğiniz zaman, nikâh tarihini ve ne kadar sürede siparişin elinize geçeceğini hesaplayarak sipariş vermeniz gerekmektedir ki nikâh şekerleriniz geç kalmasın. Şunu unutmayın ki nikâh şekeri olmazsa olmaz diye bir kural yok, fakat sadece Türkiye’deki nikâh adetlerinde olan bir madde olmaktadır. Bazı nikâhlarda hiçbir şey görmeyebilirsiniz. Sadece gelin ve damat olup imzalar atıldıktan sonra fotoğraflar çekilir ve çekim sonrasında ise nikâh biter. Nikâhın anlamı iki çiftin hayatlarını birleştireceklerini ilan etmek için yapılmaktadır.

 

Bunu ilan ederken de sevdiklerinin yanlarında olmalarını isterler. Bunlar gerek aile fertleri olsun, gerekse en yakın arkadaşları olabilir. Burada önemli olan çiftin mutluluğunu beraber yaşayabilmektir, nikâh şekeri değildir. Nikâh şekerleri sadece onların mutlu olmaları için bir araç olması amacıyla tasarlanır ve gelen misafirlere dağıtılır. Kaldı ki artık nikâh şekerlerinin amacı da her geçen gün değişiyor. Sadece gelen misafirlere teşekkür amaçlı tasarlanan nikâh şekerleri bile olabilmektedir. Farklı renklerde ve şekillerde, hatta desenli nikâh şekerleri bile tasarlatabilirsiniz. Evlerde kurabiyeler ve şekerler yapılarak, tüllere sarılıp ev yapımı nikâh şekerleri bile yapılabilmektedir. Bunlar zor değil, fakat anlamını kaybetmemek önemlidir. Aslında uzun yıllardır nikâh şekerleri asıl anlamını kaybetmeye başlamıştır.

 

Nikâhın asıl anlamı, bir erkeğin ve kadınla evlenmesi ve artık beraber yaşamalarında bir mani olmaması anlamını taşımaktadır, fakat malum artık nikâh masaları, nikâhta atılan imzalar ve nikâhta misafirlere dağıtılan nikâh şekerleri, evlenen çiftin mutlu olması için yapılan bir tören olarak tanımlanmaktadır ve kabul edilmektedir. Nikâh şekerleri de gelen misafirlere, geldikleri ve çift ile beraber oldukları için verilen bir hediye olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

 

Sizlere bu konuda uzmanlaşmış bir firma olan tavsiye ederiz.

Firmanın iletişim bilgileri şu şekilde

 

Aleyna Nikah Şekerleri

Hürriyet Mh. Güngören Sk.No: 9/A1 Bahçelievler/İstanbul

Tel: 0212 653 80 77 - 78

Web Adresi: www.aleynanikahsekeri.com

nikah-sekeri.20160225124249.jpg

nikah-sekeri-2.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.