Nihat Kazanhan Davası Ertelendi

Nihat Kazanhan Davası Ertelendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 14 Ocak 2015’te polis zırhlı aracından açılan ateş sonucu öldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin açılan davanın duruşması ileri bir tarihe ertele...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 14 Ocak 2015’te polis zırhlı aracından açılan ateş sonucu öldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin açılan davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin açılan davanın 6’ncı duruşması yapıldı. Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, başta Şırnak olmak üzere çeşitli barolardan çok sayıda avukat katıldı. Duruşma, tutuklu sanık M.N.G.’nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T. hakkındaki tutuklama kararının reddine karar verilerek, ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Nihat Kazanhan’ın annesi Ayşe Kazanhan, “Nihat evin arkasında oyun oynuyordu. Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum, benim yüreğim yandı. Bir yıldır bu olaydan dolayı uyuyamıyorum. Benim yüreğim yandı, başkasının yüreği yanmasın. Ülkeye barış gelsin. Biz artık ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.