Nihat Doğan: Muş'ta kalsaydım PKK'ya katılabilirdim

Nihat Doğan: Muş'ta kalsaydım PKK'ya katılabilirdim

Türkücü Nihat Doğan yine çok konuşulacak sözler söyledi. Nihat Doğan Muş'ta kalsaydı terör örgütü PKK'ya katılabileceğini ifade etti.

Venezuela lideri hugo Chavez'in cenaze törenine katılan, daha sonra diyarbakır'daki Nevruz mitingine giden türkücü Nihat Doğan aykırı çıkışlarına devam ediyor. Müzisyen kimliğinden çok yaptığı çıkışlarla tanınan türkücü Nihat Doğan bu kez Muş'ta kaldığı takdirde PKK'ya katılabileceğini söyleyerek şimşekleri üzerine çekti. Nihat Doğan ayrıca 24 Nisan'da Ermeniler'in sözde soykırım anmasına da gideceğini ifade etti.

Taraf gazetesine yaşam hikayesini anlatan Nihat Doğan tepki çekecek ifadeler de kullandı. Nihat Doğan “Eğer Muş'ta kalsaydım PKK'ya katılabilirdim. Amca çocuklarımdan ikisi dağa gitti” dedi.

İstanbul'da gecekonduda büyüdüğünü ve üş defa evlenen rahmetli babasının sabun fabrikasında işçi olduğunu anlatan Nihat Doğan toplamda altı kardeş olduklarını söyledi. Babasının Muş'ta medresede okurken kentte bulunan iki camiden birinin ahıra diğerinin de ambara çevrildiğini söyleyen Nihat Doğan “Babamın medrese hocasını da asıyorlar. Asınca babam diyor ki, 'Ben bu devlete askerlik yapmam' "dediğini kaydetti.

MUŞ'TA OLSAM PKK'YA KATILABİLİRDİM

Babasının ölümünden sonra çalışmaya başladığını anlatan Nihat Doğan, “Su sattım, boyacılık yaptım, bir yandan da liseyi okudum. Esenyurt-Topkapı hattı minibüslerinde muavinlik yaptım. Sesim güzeldi. Babam şarkı söylememe kızıyordu. Ona göre şarkı söyleyince ben dinden çıkmış gibi oluyordum. Belki babam ölünce, kötü bir söylem olacak ama sanatçı olmamın önündeki engellerden birisi kalkmış oldu. İnsanın babası her şeyden önemli ama acı gerçek bu” dedi.

Taraf gazetesinin terör örgütü PKK'nın ismini kullanmadan sorduğu "Kürt hareketine katılmayı düşündünüz mü hiç?" sorusuna Nihat Doğan "Bizim belki de İstanbul’da olmamız... Muş’ta olsaydım katılabilirdim. Amca çocuklarımızdan iki kişi gittiler sonra geri geldiler" sözleriyle yanıt verdi.

İDRİS NAİM ŞAHİN BAKAN OLDUYSA BEN DE PRESIDENT DOĞAN OLURUM

Hayalinin milletvekili olmak olduğunu söyleyen Nihat Doğan “Parlamento’nun içinde olmak istiyorum. Allahın izniyle de olacağım. Ama bugün ama yarın... Ama şu doğru değil, benim milletvekili olmak için parti başkanlarına yaranmaya ihtiyacım yok. Badıkan aşiretinin bir ferdiyim. İstesem on yılımı gider Muş’ta aşiretime verirdim, gider vekil olurdum. Bu kadar iftiralara, istihzalara da maruz kalmazdım. Vekil olmak da çok mu önemli? Uyuyan bakanları gördük biz. Adam şeker hastası. Yürüyemeyen bakanlarımızı gördük. Rahmetli Ecevit başbakandı, kolunu kaldıramıyordı. Ölüyorlar, 'Eyvah, ya Nihat Doğan vekil olursa ne yaparız.' Bu ülkede İdris Naim Şahin bakan olduysa ben cumhurbaşkanı da olurum, başkan da olurum, President Doğan da olurum” dedi.

ERMENİ ANMASINA GİDECEĞİM

24 Nisan'da Ermeniler'in sözde soykırım ile ilgili yapacakları anmaya gideceğini açıklayan Nihat Doğan “Burada olursam gideceğim. Gitmek lazım. Linçten korkmamak lazım. Zulümkâr zulümkârdır, zulüm de zulümdür. Zulmün seninkisi benimkisi olmaz. Gidersek, yürekli olursak, yanmayı göze alırsak karanlıklar aydınlığa kavuşuyor. O yüzden bence herkesin insanlık adına orada olması lazım. Hak adına orada olmak lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum