Newcity Mağdurları, Belediye Önünde Eyleme Başladı

Newcity Mağdurları, Belediye Önünde Eyleme Başladı

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan Newcity konut hak sahipleri, belediye binası önünde süresiz oturma eylemi başlattı. Hak sahipleri, kendilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanı Efkan...

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan Newcity konut hak sahipleri, belediye binası önünde süresiz oturma eylemi başlattı. Hak sahipleri, kendilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i yuhaladı.

Önceki yıl Palandöken ilçesinde yapımına başlanan 2 bin 300 daireli Newcity konutları, dönemin AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak bir müteahhitlik firmasına verilmişti. 30 Mart seçimlerinde aday gösterilmeyen Küçükler'in yerine Mehmet Sekmen aday gösterildi ve seçimi kazandı. Seçimi kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, 'tapusuz olduğu' ve 'sözleşme şartlarının yerine getirilmediği' iddiasıyla Newcity inşaatını durdurdu.

Banka kredisi çektikleri ve kirada oturduklarını belirten hak sahipleri, inşaatın durdurulmasından dolayı mağdur olduklarını belirtti. Yakutiye ilçesinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan 100 kadar hak sahibi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi binası önüne kadar yürüdü. Ayettuhlah Aras, burada hak sahipleri adına basın açıklaması yaptı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Aras, Erzurumlu İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin kendilerini sahip çıkmadığını belirtti. Hak sahipleri, bu açıklama üzerine bakanları ve Başkan Sekmen'i yuhaladı.

Belediye binasının merdivenlerine oturan mağdurlar, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le görüşmek istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı eylemcilerin yanına gelmedi, yerine vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nu gönderdi. Eylemciler, Büyükşehir Belediye başkanvekilini tanımadıklarını belirtti. Öfkeli vatandaşlar, mağduriyetleri giderilene kadar oturma eylemine devam edeceklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.