New York'taki "Birliğin Sesi" konserinde özel bir repertuvar seslendirilecek

New York'taki "Birliğin Sesi" konserinde özel bir repertuvar seslendirilecek

Nef Filarmoni Orkestrası, 29 Eylül'de New York Carnegie Hall Zankel Salonu'nda "Sound of Oneness / Birliğin Sesi" adlı tasavvuf musikisi konserini müzikseverlerle buluşturacak.

Nef Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konsere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'de orkestrayı kurduklarını belirterek, "Amacımız aslında farklı kültürlerin, ekollerin sentezini, birliğini, müziğin evrensel diliyle birleştirerek sahnelemek, yansıtmaktı." dedi.

Konserin hazırlıklarının geçen yıl başladığını aktaran Timur, "Carnegie Hall, ABD'nin bu anlamda en önemli sahnesi. Çok uzun süren bir çalışma oldu. Böyle bir konsere orada yer verilmesi çok uzun ve meşakkatli süreç. Ama nasip oldu Birleşmiş Milletler haftasında müziğin evrensel mesajıyla 'Birliğin Sesi' adlı bir konser gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Türk musikisinin filarmonik bir şekilde sahnelenmesinin önemine dikkati çeken Timur, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler haftasında dünya birliğiyle ilgili bir mesaj taşıması önemli. Hazreti Mevlana'nın bir şiiriyle başlayacak konser ve yine 20. yüzyılın ortalarında Kenan Rifai Hazretlerinin besteleri ki şefimiz Orhan Şallıel'in söyleyişiyle bugünün neobarok stilinin daha o zamanlardan yansıtılması olacak. Hem çok sıra dışı hem de çok ilerici bir müzik anlayışıyla yapılan bestelerin, güftelerin orada sahne alacak olması bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor, çok heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.