NEÜ’de Türk Müziği Günleri başladı

NEÜ’de Türk Müziği Günleri başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından geleneksel hale getirilen Türk Müziği Günleri’nin 4’üncüsü, kortej yürüyüşü ve Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğinin konseri ile başladı.

Konya kültür ve sanat camiasının büyük değerlerinden Şair Feyzi Halıcı anısına 7 Haziran’a kadar sürecek 4. Türk Müziği Günleri’nin Mevlana Meydanı’nda düzenlenen açılış programı büyük ilgi gördü.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Geçen yıl etkinliğimizi Aşık Veysel’e ithaf etmiştik. Bu yıl ise Konya’nın kültür ve sanat hayatına büyük hizmetleri bulunan, hepimizin hocası, kültür-sanat alanının önemli kaynaklarından ve Konya’nın büyük değerlerinden Feyzi Halıcı Hocamıza ithaf ettik. Kendisini tekrar rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN SAYILI KONSERVATUVARLARINDAN

Jandarma Genel Komutanlığının 185’inci yaşını kutlayarak sözlerine başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da, “Jandarmamız daha da güçlenerek, çok daha fazla teknik donanımlara sahip olarak nice yıllara ulaşsın diye temennide bulunuyorum. Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, müzik konservatuvarı değil, Türk Müziği ihtisas alanında konservatuvarıdır. Bu bağlamda da Türkiye’deki sayılı konservatuvarlardan birisi” ifadelerini kullandı.

FEYZİ HALICI KONYA SEVDALISIYDI

Merhum Şair Feyzi Halıcı’nın oğlu Emrehan Halıcı ise, “Babam, bütün hayatı boyunca Konya’nın kültür ve sanat hayatının gelişmesi için çalışmalar yaptı. Hz. Mevlana’yı Anma Törenleri, Aşıklar Bayramı, Kur’an-ı Kerim okuma yarışmaları, gül şöleni, atlı cirit oyunları ve güvercin yarışmaları gibi pek çok etkinlikle hem Konya’mızın hem de ülkemizin kültür, sanat ve turizm hayatına önemli katkılarda bulundu. Bugün doğumunun 100. yılında bu programın yapılıyor olmasından bizler büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.