NEÜ'de başarı gelenekselleşti

NEÜ'de başarı gelenekselleşti
Kuruldukları günden bu yana önemli başarılara imza attıklarını ve şehre ayrı bir değer kattıklarını ifade eden NEÜ Rektörü Prof. Rr. Muzaffer Şeker, "Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında her geçen gün daha iyi seviyeye geliyor"

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 2018 Güz dönemi değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Meram Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in yanı sıra; rektör yardımcıları Prof. Dr. Önder Kutlu, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, dekanlar ve daire başkanları katıldı. Rektör Şeker, "Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında her geçen gün daha iyi seviyeye geliyor.  Sivil üniversite olarak sağlık ve sosyal bilimler alanında da şehrin dinamosuyuz" dedi.

FAKÜLTE SAYIMIZI ARTIRDIK

NEÜ Tıp Fakültesi'nin sağlık alanında bölgenin güvencesi olduğuna dikkat çeken Şeker, 40 yılı aşkın deneyimi ile Meram Tıp başta olmak üzere; Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi ile önemli bir sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. Yeni hastane binası ile fiziki kaliteyi iyice artırdıklarına vurgu yapan Şeker, ayrıca 8 yılda eğitimde büyük gelişme katettiklerini söyledi. Şeker, daha sonra şunları kaydetti: "2010 yılında 5 fakülte ile kurulan NEÜ'nün bugün 19 fakülte, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, Konya'nın ilk Türkçe dil eğitimi veren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin içinde bulunduğu 24 araştırma merkezi ve 4 enstitü ile eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandı. Yüzde 25 lisansüstü eğitim hedefini istikrarlı bir şekilde başarıyla gerçekleştirdik."

FİZİKİ KAPASİTEMİZ GÜÇLENİYOR

“2010 Aralık ayında kurucu rektör olarak atandığımızdan itibaren sıfırdan kurulan üniversitemiz, uzun bir dönem akademik kadro ve idari birimleri oluşturmak için fiziki mekân sıkıntısı çektiği bir dönemden bugün 415 bin metrekare faal olarak kullanılan kapalı alana sahip bir üniversite olarak orta ölçekli yükseköğretim kurumları arasına yükselmiştir” diyen Şeker üniversitenin fiziki kapasite olarak da hızla büyüdüğünü ve inşaatlarının devam ettiğini kaydetti. Şeker 2019 yılında tamamlanması planlanan binalarla kapalı alanın 750 bin metrekare  olacağını sözlerine ekledi.

40 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZ VAR

96 ülkeden bin 300’e yakın öğrencilerinin bulunduğunu kaydeden Şeker, 20’den fazla yabancı uyruklu akademisyenlerinin eğitim verdiğini aktardı. Değişim programlarıyla da uluslararası eğitimde önemli adımlar atıldığını dile getiren Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yılda en az 5 uluslararası bilimsel program gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca ulusal düzeyde de en az 10 etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Bölgeye Multidisipliner projeler de geliştiriyoruz. Bölgesel kalkınma misyonu ve ihtisaslaşma alanında bölgeye multidisipliner projeler ve pek çok alanda kalkınma için ihtiyaç duyulan nitelikli insan eksiğini gideriyoruz. Alanında nitelikli bilimsel toplantılarla yükseköğretimde önemli bir konum edindik. 40 binden fazla öğrencisi bin 800’den fazla akademisyeniyle geleceğe güvenle bakan üniversite olmaya devam edeceğiz."

ŞEHRE DEĞER KATAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ

Şeker, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nün 2. Uluslararası Dikine İniş Kalkış Yapabilen Hava Aracı (VTOL) yarışmasında 21 takım arasından Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin birinci olduğunu ifade etti. Dünya Patolojisinde En Etkin 100 İsim (The Pathologist’s Power List 2018) içerisindeki tek Türk bilim insanının Meram Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Pembe Oltulu olduğunu, TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları kapsamında NEÜ’lü öğrencilerin Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Türkiye birincisi olduğunu, Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışmasında Mimarlık Bölümü öğrencilerimizin mansiyon ödülü kazandığını ve Gastronomi bölümünden öğrencilerin de çeşitli yarışmalardan derecelerle döndüğünü hatırlatan Şeker, öğrenci ve akademisyenlerinin başarılarıyla şehri gururlandıran bir Üniversite olduklarının altını çizdi.

Şeker ayrıca KPSS ve ALES gibi sınavlarda mezunlarının Türkiye’de ilk beşe girmesinden de gurur duyduklarını belirtti. Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 doktora öğrencisine, YÖK Doktora Bursu verildiğini hatırlatan Şeker bu kapsamda üniversitelerinde 23 lisansüstü öğrencilerinin bulunduğunu söyledi. Şeker bu 23 öğrencinin; Sürdürülebilir Etkin Tarım, Moleküler Patoloji, Tümör İmminolojisi, Moleküler Farmokoloji ve İlaç Araştırmaları, Manevi Danışmanlık, Hadis, Katılım Bankacılığı, Yoksulluk Çalışmaları alanlarında eğitimlerine devam ettiğini belirtti. Program soru – cevap bölümünün ardından yerleşkelerdeki teknik incelemenin akabinde sona erdi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum