NEÜ ile Özbekistan   arasında iş birliği tamam

NEÜ ile Özbekistan arasında iş birliği tamam

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, beraberindeki heyetle Özbekistan’da bir dizi resmi ziyarette bulundu.

Ziyaretler kapsamında Semerkand (Sharof Rashidov) Devlet Üniversitesi, Uluslararası Kimyo Üniversitesi, İpekyolu Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Üniversitesi, Özbekistan İletişim ve Gazetecilik Üniversitesi ile akademik iş birliği anlaşmaları imzalandı. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ayrıca, Semerkand Devlet Üniversitesi bünyesinde yer alan, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan Türkoloji Enstitüsünü ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ ve Semerkand Devlet Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen “III. Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası Sempozyumu”na katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Zorlu, Selçuklu tarihinin yalnızca Türk-İslam dünyası için değil, dünya tarihi açısından da büyük öneme sahip olduğunu, Selçukluların, Doğu ve Batı medeniyetleri arasında bir köprü olduğunu; kültürel, bilimsel ve siyasi alanda büyük izler bıraktığını dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.