NEÜ İlahiyat Arapçada ilerliyor

NEÜ İlahiyat Arapçada ilerliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri, Erol Güngör Konferans Salonunda yılsonu etkinliği düzenledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri, Erol Güngör Konferans Salonunda yılsonu etkinliği düzenledi. Ahmet Babür'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan ve tamamı Arapça ile yürütülen programda Fakültenin 50 yıllık geçmişi ve bu gün ulaştığı düzeyi anlatan bir sunu gösterildi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, iki yıldır denemekte oldukları Arapça eğitiminin bu gün güzel bir meyve verdiğine şahit olduklarını ve gelecek yıldan itibaren dersleri Arapça vermeye başlayacaklarını belirtti.

Fakülte Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Tasa ise, Fakültenin 50. yıl kutlamaları çerçevesinde, bir yıl boyunca öğretim elemanları ve öğrencilerin harcadıkları çabaları taçlandırmak, hazırlık sınıfına verilen emekleri göstermek ve öğrencilerin edindikleri yetenekleri şiir, hitabet ve tiyatro gösterileri ile uygulamalarını sağlamak için bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Programda şiir, hitabet, tiyatro etkinlikleri ve müzik dinletilerinin yanısıra bilgi yarışması da yapıldı. Fakültede öğrenim gören Afrika ve Uzakdoğu kökenli öğrencilerin sergiledikleri etkinlikler programı daha da renkli hale getirdi. Çok çekişmeli geçen bilgi yarışması, öğrencilerin ulaştıkları Arapça bilgi ve iletişim düzeylerini gösterdi. Salonu dolduran izleyicilerin beğendikleri program, bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödül, programa katkı sağlayan öğrencilere takdir belgesi verilmesiyle son buldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.