Nemrut Dağı Google Play Store Üzerinden Tanıtılacak

Nemrut Dağı Google Play Store Üzerinden Tanıtılacak

Adıyaman Valiliği, Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri uluslararası anlamda tanıtmak amacıyla dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'nın interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos’un konuşan oyunu...

Adıyaman Valiliği, Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri uluslararası anlamda tanıtmak amacıyla dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'nın interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos’un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı Kayıp Hazine adlı uygulamaları Android işletim sistemlerinde çalışmak üzere hazırlayıp Google Play Store üzerinden yayına sundu. Hazırlanan uygulamalar 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasından İstanbul Feshanede düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günlerinde kurulacak olan stantta gelen misafirlere gösterilecek.

Adıyaman’ın kültür ve turizmde bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amacıyla ulusal ve uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılmasının büyük önem taşıdığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Adıyaman'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla profesyonel anlamda bir tanıtım portalı oluşturduk. Bu proje çerçevesinde Single Camera, Hexacoper ve Multikopter gibi ileri çekim teknikleri kullanılarak ilimizin tarihi ve turistik noktalarında havadan ve karadan çekimler yapıldı. Tanıtım Portalı ile birlikte Nemrut Dağı'nın İnteraktif Simülasyonu, Kral 1. Antiochos’un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı Kayıp Hazine adlı oyunları Adıyaman Tanıtım Günlerinde gelen konuklarımıza etkileşimli bir şekilde gösterimini sağlayacağız. Bu uygulamalara internet ve sosyal medyada da geniş yer vereceğiz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.