Neler oluyor bize?

Neler oluyor bize?

'Huzur Şehri' olarak bilinen Konya'da son günlerde işlenen cinayetler, yaşanan kazalar ve uyuşturucudan kaynaklı ölümler vatandaşın huzurunu kaçırdığı gibi şehrin de imajını zedeliyor

En çok cinayetin işlendiği iller sıralamasında 9. olan Konya'da son haftalarda çok sayıda cinayet işlendi. Asayiş olaylarındaki artış halkı tedirgin ediyor. Şubat ayında asayiş olaylarında gözle görülür bir artış oldu. Şehrin farklı noktalarında yaşanan sözlü tartışmalar ve kavgalarda silahlar konuştu. Konya'da cinayetlerin önemli bir kısmı eğlence mekanlarının önünde gerçekleşiyor. Şubat ayında Selçuklu'nun Musalla Bağları Mahallesi'nde bir eğlence merkezi önünde Rüstem Sucu, tartıştığı kişiler tarafından silahla vurularak öldürüldü. Yine Konya'da kahvehaneye silahlarla ateş açtıkları iddia edilen 3 kişiden 2'si sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Rüstem Sucu cinayetinin failleri ise hala aranıyor.

TAKSİ ŞOFÖRÜ CİNAYET KURBANI

Kadınhanı'nda üniversite öğrencisi taksi şoförü Ramazan Işık'ın, yolcu olarak aldığı cezaevi firarisi bir kişi ve arkadaşı tarafından pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedinin bir dereye atıldığı ortaya çıktı. Şehrin farklı noktalarında meydana gelen kazalarda ise birçok kişi hayatını kaybetti. Trafik kazalarında beş kişi öldü. İstanbul Yolu üzerinde kontrolden çıkan otomobilin yol kenarında bulunan korkuluklara çarpması sonucu araçtan dışarı fırlayan 2 kişi hayatını kaybetti. Ereğli'de meydana gelen trafik kazasında elektrik direğine çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Seydişehir ilçesindeki trafik kazasında, 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Akşehir ilçesinde yolun karşı tarafına geçmek isteyen bir kişi, kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bir kişi de uyuşturucu kullanımından dolayı yaşamını yitirdi. Selçuklu'nun Fatih Mahallesi'nde evinde aşırı dozda uyuşturucu alan bir kişi hayatını kaybetti. Ilgın ilçesinde, bitişiğinde oyun oynadığı kerpiç garajın çökmesi sonucu enkazda kalan 6 yaşındaki çocuk, yaşamını yitirdi.

BOMBA İHBARLARI TEDİRGİN ETTİ

Şubat ayına 'Konya'da bombacı yakalandı' söylentisi de damga vurdu. Kulu'da ise, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsteki valizde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Şüpheli valiz uzman ekipler tarafından fünyeyle patlatıldı. Valizden çocuk çamaşırı ve oyuncak çıktı. Bombacı söylentisi ve bomba ihbarları da halkı tedirgin etti.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum