Necmettin Erbakan Hoca yolumuzu aydınlatıyor

Necmettin Erbakan Hoca yolumuzu aydınlatıyor

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, "Erbakan’ı anlamak, insanlığı düşünmeyi gerektirir. Hocamızın koyduğu hedeflerden milim sapmadan yaşanabilir bir Türkiye, kurulması için gece gündüz çalışacağız" dedi

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 6'ıncı yıl dönümünde Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  Konya Şubesi "Şehadet ve Erbakan" konulu bir etkinlik düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe,  AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Konya Üniversite Komisyonu Başkanı Sefa Yılmaz ve çok sayıda AGD üyesi ve davetli katıldı. Program ilk olarak Hafız Nurullah Şener'in sesinden Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile başladı.

ADİL BİR DÜNYA İÇİN UĞRAŞTI

4-5-salih-turhan.jpg

Programda konuşan AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslüman olduğunu belirterek, "Erbakan Hocamız, ömrünü insanlığın iki cihan saadetini sağlayacak adil bir dünyayı inşa etmek için vakfetmiştir. Bütün hayatını İslamsızlıktan dolayı harap olmuş bütün gönülleri, beldeleri İslam ile tamir ve imar etmek cihadıyla geçirmiştir. İftiraya uğramış aldırmamış, hapse atılmış yılmamış, horlanmış, yok sayılmış caymamış, o yolu yürümeye devam etmiştir. Şükrediyoruz ki vefatına kadar hep yanında olduk. Hayatı ve mücadelesi bugün yolumuzu aydınlatmaktadır. Merhum Erbakan Hoca’mızı bütün yönleri ile gelecek nesillere taşımak AGD olarak bizim en önemli görevimizdir. Hocamızın koyduğu hedeflerden milim sapmadan yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir dünyanın kurulması için gece gündüz çalışacağız" ifadelerini kullandı.

ERBAKANI ANLAMAK HERKESİN HARCI DEĞİL

img_8453.jpg

Son günlerde zamanında Necmettin Erbakan’ın aleyhine çalışanların dahil olmak üzere, bugün herkesin Erbakancı olduğunu ve medyada sütun sütun ifşaatlar yapıldığını hatırlatan Turhan, “Bu insanların Erbakan Hocamız anladığına inanmıyoruz. Keşke anlasalardı. Rahmetli Erbakan'ı anlamak herkesin harcı değildir. Bir kere Erbakan’ı anlamak için idealist olmak gerekir. Büyük idealleri olmayanlar, hayatı gündelik işlerden ibaret sayanlar ya da egoistçe sadece kendini düşünen ve ikbal peşinde olanlar, onu anlamakta zorluk çekerler. Erbakan’ı anlamak, insanlığı düşünmeyi gerektirir. Kendini değil, ülkesini, hatta dünya insanlığını düşünmeden, yeryüzünde adalet ve hakkaniyetin olması için dertlenmeyenler, onu anlayamazlar. Ve Erbakan’ı anlamak için heyecan sahibi olmak lazımdır. Heyecanı olmayan, tekdüze hayata rıza gösteren, coşku taşımayan ve ideal insanlık aşkını yaşamayanlar da onu anlayamazlar” diye konuştu.

BATILI DÜŞÜNCE KAPİTALİST DÜŞÜNCEDİR

Konuşmasında Batı’nın değerlerini ve düşünce alt yapısını da eleştiren Turhan, "Bugün Batı, tüm ihtişamına, görkemine, heybetine rağmen insanlığa saadet getirememiştir. Çünkü Batılı kafa Kapitalist kafadır.  Bunlar güçlülerin ayakta kalacağına ve zayıfların eleneceğine inanırlar. Buna inanmakla kalmazlar, zayıfları elemek, ezmek ve sömürmek için çalışırlar. Adına demokrasi denilen mekanizma emperyalistlerin insanları daha iyi sömürebilmek için ortaya attıkları bir oyundur. Eğer demokrasi uygulaması emperyalistlerin isteği gibi işlemezse bunlar darbeyi de desteklerler, parti kapatmayı da desteklerler. Bir ülkeye sözde demokrasi getirmek için bir başka ülkenin zalim kralı ile işbirliği yaparlar. Bir ülkede zalim bir kral bunların çıkarlarına hizmet ediyorsa oraya demokrasi, insan hakları ve özgürlük götürmek akıllarının ucundan geçmez" ifadelerine yer verdi.

ŞEHADET GÖNÜLDEN İSTENİR

Bu tür programların yapılmasının güzel olduğunu fakat bu programların da yetmeyeceğinin altını çizen Turhan, şunları kaydetti:"Burada iş milli görüş gönüllülerine düşmektedir. Kardeşlerimizin gidip her yerde inancımızın temel kaidelerini anlatmak, cihad ibadetinin ne mana ifade ettiğini herkese anlatmamız lazım. Bu hepimizin en önemli vazifelerindendir. Şehitliğin anıldığı şu vakitlerde şehadetin ne manaya geldiğini ifade ettiğini anlamak için şehitçe bir yaşama ihtiyacımız var. Yani şehitlik güzel demek yetmiyor. Şehadeti istemek, arzulamak ve hayatımıza tatbik etmemiz lazım. Ecdadımız, büyüklerimiz şehadeti en içten duygular ile arzulamışlar. Ülkede çok sayıda kargaşalar ve sıkıntılar var. Aynı şekilde Müslüman ülkelerinde de kan hiç durmaksızın akıyor. Rahmetli Erbakan hocamız İslam dünyasındaki bu sıkıntıları çözmek için gece gündüz koşturdu."

BİR ÇİÇEK BAHARI GETİRDİ

4-6-mehmet-parlak.jpg

Konya'da 1969'dan beri milli görüşün Konya'ya sahip çıktığını belirten AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da Konya'nın da milli görüşe sahip çıktığını ifade etti. Parlak konuşmasına şöyle devam etti: "Tabii milli görüş Konya'dan başladı Türkiye'ye, İslam alemine ve elhamdülillah şu anda tüm dünyaya yayılmış oldu. Rahmetli hocamızın, 'Bir çiçekle bahar olmaz' dediklerinde, 'Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar' deyip başlatmış oldu. O çiçekler dünyayı buldu. Türkiye'de ve dünyada bazı şeyleri konuşuyor isek rahmetli hocamızın yarım asırlık çalışmasına borçluyuz. Şehitlikten ve şehadetten bahsetmeliyiz. Şehadet bir çağrıdır ve Metin Yüksel'leri, Abdulhamit Han'ları, İskilipli Atıf Hoca'ları, Şeyh Şamil'leri Malcom X'leri ve Erbakan Hoca'mızı rahmetle yad edeceğiz. Hocamızın açtığı bu yolda biz de Anadolu Gençlik Derneği olarak ilkokuldan, üniversiteye, erkeklerden, kadın komisyonlarımıza kadar birçok hizmetleri hep beraberce yapıyoruz. Bir fetih nesli bir şehadete susamış bir nesli yetiştirmeye uğraşıyoruz."

ADİL VE AHLAKLI GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ

4-7-sefa-yilmaz.jpg

Şehadetin manasını anlamak için bir araya gelinmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren AGD Konya Üniversite Komisyonu Başkanı Sefa Yılmaz da, "AGD Üniversite Komisyonu olarak her zaman iyinin doğrunun faydalının ve adil olanın yanında bulunup bu mevkileri üstün tutmak amacıyla sınıflarda, fakültelerde, üniversitelerde gayret sarf ediyoruz. Bu doğrultuda toplantılarımızı, eğitimlerimizi, sosyal aktivitelerimizi yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu çalışmalarla acaba bir kardeşimize daha ulaşıp ta bu zorlu üniversite hayatında nasıl yardımcı oluruz diyerek çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz. Küresel güçlerin dünyada oynadıkları büyük oyunların başında hazineyi televizyon, internet sosyal medya gibi vesileler ile işgal etmektedir. Çünkü onlar biliyorlar ki eğer biz şuurlarınsak bu ümmetin gençliği ayağa kalkar. Ayağa kalkarsa Allah'ın yardımıyla karşılarında kimseler duramaz. Biz üniversiteli gençler olarak hazinemizi israf etmeyeceğiz ve kardeşlerimize ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.