Nazlıaka: Gökçek’in Verileri, Çamurlu Kaplarda Bile Çıkmaz

Nazlıaka: Gökçek’in Verileri, Çamurlu Kaplarda Bile Çıkmaz

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ikamet ettiği sitesinde bulunan suyun ölçülmesiyle ilgili, "Gökçek’in rakamlarla oynadığı bir kez daha ortaya konulmuş oldu. Uzmanlar, Gökçek’in iddia ettiği verilerin çamurlu kaplarda bile çıkamayacağını...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ikamet ettiği sitesinde bulunan suyun ölçülmesiyle ilgili, "Gökçek’in rakamlarla oynadığı bir kez daha ortaya konulmuş oldu. Uzmanlar, Gökçek’in iddia ettiği verilerin çamurlu kaplarda bile çıkamayacağını söylemektedirler." dedi.

Kullandığı suyun kuyu suyu çıkmasıyla ilgili basın açıklaması yapan Aylin Nazlıaka, Ankara’nın suyunda neler olup bittiğini saklamak için evine saldırıldığını belirterek "3 gün önce belediye başkanı olmuş gibi kendine malzemeler edinmeye çalışmaktadır. Kendi suçlarını örtmek içinde kamunun gücünü kullanmaktadır. Aynı yerden alınan numuneleri biz de test ettirdik. Ve tabii ki de Gökçek’in rakamlarla oynadığı bir kez daha ortaya konulmuş oldu. Uzmanlar, Gökçek’in iddia ettiği verilerin çamurlu kaplarda bile çıkamayacağını söylemektedirler." ifadelerini kullandı.

Gökçek’in Ankara’nın su sorununu şahsının üzerinden kişiselleştirerek gündem değiştirmeye çalıştırdığını söyleyen Nazlıaka, "Sorun Aylin Nazlıaka değil Ankaralılara reva görülen suyun durumudur. Yıllarca beceriksizliklerinin bedelini Ankaralılara ödeten Gökçek, şimdi de Ankaralıların sağlığıyla oynamaktadır. Gökçek, şahsım üzerinden yaptığı açıklamalarla kamuoyunu oyalamaktadır. Ankara’da alınan 478 numunenin sonuçlarını halen açıklamamıştır." diye konuştu.

"KUYU SUYU İLE İLGİLİ DİLEKÇE VERİLMİŞ"

Nazlıaka açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Gökçek beni ve site sakinlerini kaçak su kullanmakla suçlamıştır. Şimdi size çok önemli bir belge sunacağım. 08 Haziran 2007 tarihinde, 36899 no’lu 4946 sicil sayılı dilekçeyle site yönetimimiz ASKİ Genel Müdürlüğü'ne başvurmuş sitemizdeki kuyu suyu hakkında bilgilendirmiştir. Bu dilekçede kuyunun yaklaşık 4-5 metre derinlikte olduğu, bu nedenle temizliğine güvenilmediği belirtilmiş ve ASKİ’den yasal ve idari işlemler konusunda gereğinin yapılması talep edilmiştir. Ama düne kadar ASKİ görevini yapmamıştır. ASKİ bu dilekçeyi görmezden geldiği gibi; Gökçek Ankara’nın su problemini dile getirdiğim için benden hınç alırcasına evime, aileme ve komşularıma saldırmıştır. Okuldan gelen çocuklarım evimizin önünde kameralarla karşılaşmıştır. Bu belgeyle bir kez daha ortaya çıkmıştır ki sitemizin suyu kaçak değildir ama Ankara’nın Belediye Başkanı kaçaktır. Gökçek’in Ankara’da yatacak yeri yoktur."

    "SAĞLIK BAKANLIĞI KULLANMIYOR"

    Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Sağlık Bakanlığı'nı ziyareti sırasında bakanlık kantininde 'kantinimizde çaylarımıza kapalı su kullanmaktayız' yazısının olduğuna dikkat çeken CHP'li Nazlıaka, "Hepiniz biliyorsunuz. Gökçek’in kana kana musluktan içtiği suyu Sağlık Bakanlığı kullanmamaktadır. Sağlık Bakanlığı, politik nedenlerle Ankara’da yaşanan su sorununa karşı sussa da kendi personeline yönelik bir koruma yöntemi uyguluyor belli ki." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.