Nathan Jawai: Bu Sezon Bizim İçin Yeniden Başlangıç Olacak

Nathan Jawai: Bu Sezon Bizim İçin Yeniden Başlangıç Olacak

Galatasaray Liv Hospital'in başarılı basketbolcusu Nathan Jawai, bu sezonun kendileri için yeniden bir başlangıç olacağını söyledi.Geçtiğimiz sezon Euroleague'de çeyrek final yapan tek Türk takımı olan ve Türkiye Basketbol Ligi finalisti...

Galatasaray Liv Hospital'in başarılı basketbolcusu Nathan Jawai, bu sezonun kendileri için yeniden bir başlangıç olacağını söyledi.

Geçtiğimiz sezon Euroleague'de çeyrek final yapan tek Türk takımı olan ve Türkiye Basketbol Ligi finalisti olarak normal sezon gruplarında doğrudan mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray Liv Hospital, Euroleague Medya Günü için basın mensuplarıyla buluştu. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ki organizasyonda açıklamalarda bulunan sarı - kırmızılı basketbolcu Nathan Jawai, bu sezonun kendileri için yeniden bir başlangıç olacağını ifade etti.

İyi bir takım olduklarını kaydeden Jawai, "Ama daha fazla antrenman yapamadık birlikte bunu da yaptıkça ortaya çıkaracağız. Geçen sezon çok sakatımız vardı bu sezon sakatımız olmazsa daha iyi bir takım olacağız. Çalıştıkça daha da iyiye gideceğimiz düşünüyorum." diye konuştu.

Dünya Kupası'nda sakatlık sonrası 8 ay sonra ilk kez parke çıktığını hatırlatan Jawai, "Daha gidecek uzun bir yolum olduğunu ve zamanla iyiye gideceğimi düşünüyorum." dedi.

Ayrıca Nathan Jawai, Carlos gibi bir lideri olduğunu ve Pocius gibi bir Eurolig yıldızını da kadrolarına kattıklarını belirterek, bu sezon hem ligde hem de Eurolig'de başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Dünya Kupası'nda Avustralya Milli Takımı ile Türkiye'ye yenildiklerinin hatırlatılması üzerine ise Jawai, "Tabii ki kaybetmeyi kimse istemez. Türkiye'ye kaybedip buraya geri dönmek benim için biraz zor oldu; ama buraya farklı bir amaç için geldim artık önüme bakacağım." yorumunda bulundu.

Zoran Ergec ise her zaman için hedefin aynı olduğunu kaydederek, "Kazanmak için oynayacağız. Bu sezonda kupaları kazanmak için bulunduğumuz arenalarda başarılı olmak için oynayacağız." şeklinde konuştu.

Sarı - kırmızılı takımın yeni transferi Pocius hedefleri konuşmanın daha erken olduğunu dile getirerek, "Daha yeni bir araya geldik antrenman yapamadık. İyi bir takıma ve gruba sahibiz ama antrenman yaptıkça iyi basketbol oynamaya başlayacağız. Bunu sağladıktan sonra da hedeflerimiz için konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Daha önce Türk takımlarına karşı oynadığını da belirten Pocius, "Tabii daha önce Eurolig'de Türk takımlarına karşı oynamıştım. Biraz bir şeyler biliyordum. Galatasaray'ın da köklü ve gelenekli bir geçmişi olduğunu biliyordum. Çok müthiş taraftarları olduğunu biliyordum. Bu bilgilerle geldim buraya. Ergin Ataman'la karşılıklı mücadele etmiştik, şimdi beraber çalışacağız ve çalıştıkça da birbirimizi daha iyi tanıyacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.