Namal bayrağı teslim aldı

Namal bayrağı teslim aldı

Görevine resmen başlayan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya gibi büyük bir şehirde görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken , Konya halkının ve Konya basınının destekleri ve birlikte çalışma azmi ile güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyoru

Namal,  gazetecilerin, ‘Konya, son günlerde yapılan operasyonlar ile gündeme gelmişti. Bu tür operasyonların devamı gelecek mi?’ sorusuna, ‘Bizim en büyük arzumuz görev yaptığımız şehrin huzurunu ve güvenliğini sağlamak. İlerisi için şimdiden bir şeyler söylemek doğru olmaz. Ancak zaman içerisinde her şey görünür. Bizi izlemeye devam edin” diye yanıt verdi.
Türkiye’nin altıncı Büyükşehir’inde görev yapmanın ayrı bur huzurunu yaşadığını da dile getiren Namal, “Daha önce Mevlana’yı ziyaret ve çeşitli geziler sayesinde Konya’ya gelmiştim. Ancak devlet memurluğu görevinde nereye tayin olacağını bilemezsin ve istediğin yeri seçme hakkın yok. Bunun için Konya’ya atanmam benim için gerçekten sürpriz oldu” diye konuştu.
Konya’da basın yayın kuruluşlarının çokluğu ve çalışmalara verdiği desteği Kocaeli’nde iken yaptığı bir araştırmada öğrendiğini bundan da mutluluk duyduğunu da dile getiren Namal, “Konya yerel gazete ve televizyonları ile ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bu konuda zengin bir basın ordusuna sahip bir şehir. Umut ediyorum ki birlikte seviyeli, ilkeli ve örnek bir dayanışma içerisinde görev yapacağız. Sizler nasıl Konya’nın sorunlarını gündeme getirmekle görevli iseniz bizlerde o sorunu çözmek için görevdeyiz. Tabi tüm bu hizmetleri önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Ben bu vesile ile tüm Konya halkına sevgi ve selamlarımı sunuyorum” diyerek makamına oturdu.
1957 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Hüseyin Namal, 1978 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Daha sonra Trabzon’da Çevik Kuvvet’e göreve başladı. Namal, daha sonra sırası ile 5 yıl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 1983 yılında Bağdat Büyükelçiliği Güvenlik Ataşesi, daha sonra ise İran-Irak Savaşı Şartlarında görev yaptı. 1985–1988 yılları arasında Erzurum Aşkale İlçe Emniyet Amirliği, Tarsus İlçe Emniyet Amirliğinde bulunan Namal A.B.D.’de ‘Terör Ortamında Halk Desteği’ konusunda eğitim gördükten sonra 1990–1997 yılları arasında Mersin’de Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1998 yılında Adana’da Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Namal, 2001 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi olduktan sonra APK uzmanlığına atandı. 2003 yılında Adana’da Emniyet başmüfettişi olarak görev yapan Namal, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nden sonra 2005 yılında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 2008 yılının son gününe kadar burada görev yapan Namal, 19.12. 2008 tarihli kararname ile Konya Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Namal, Emniyet Müdürlüğü’ne gelişinde, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Birim Amirleri ve Çevik Kuvvet Tören Mangası tarafından karşılandı.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.