Nail Bülbül: Tarih yok edildi

Nail Bülbül: Tarih yok edildi

İkindi Sohbetleri'nde konuşan Gazeteci-Yazar Nail Bülbül, Konya'da birçok tarihi binanın, mezarlığın ve asırlık çınar ağacının yok edildiğini, adeta eski Konya’nın hafızasının silindiğini söyledi

Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Sanat Adamları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği İkindi Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Gazeteci-Yazar Nail Bülbül, “Eski Konya Manzaraları”nı anlattı.

Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilen sohbete eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Yazar Ömer Lütfi Ersöz, Aliya Ali İzzet Begoviç Camiî Dernek Başkanı İbrahim Günay, Koyunoğlu Müze ve Kütüphane Müdürü Hasan Yaşar, Kültür Sanat Adamları Derneği ve Konya Turizm Derneği başkanı Seyit Küçük Bezirci ile çok sayıda yazar ve dinleyici katıldı.

İZZET KOYUNOĞLU İLE KOMŞUYDUK

Altmış bir yıldır gazete yazarlığı yapan Nail Bülbül yazı hayatının büyük bir bölümünü spor yazarlığı yaparak geçirdiğini ve Konya’nın ilk spor yazarı olduğunu ifade etti. Çocukluğunu ve gençliğini Topraklık Mahallesi'nde geçiren Nail Bülbül, rahmetli İzzet Koyunoğlu ile komşu olduklarını ve akşamları geç saatlere kadar sohbet ettiklerini, yetmiş seksen yıl içerisinde Konya’da çok büyük değişiklikler olduğunu, birçok tarihî binanın, mezarlıkların ve asırlık çınar ağaçlarının yok edildiğini; âdeta eski Konya’nın hafızasının silindiğini söyledi.

SPORCULARA BÜYÜK BİR YER TAHSİS ETTİ

Konya İdman Yurdu Sporun Atatürk’ün kurduğu Çankaya Sporu Konya’da 2-0 yendiğini ve Atatürk’ün Konya İdman Yurdu Sporu Ankara’ya dâvet ettiğini orada da 0-0 berabere katlıklarını söyleyen Bülbül; Atatürk’ün Konyalı sporcuları Çankaya’da kabul ederek tebrik ettiğini ve Emireri’ne talimat vererek Konya’da büyük bir alanı sporculara tahsis ettirdiğinin altını çizdi. Program sonunda günün anısına konuşmacı Nail Bülbül’e, Mustafa Kabakcı tarafından Büyükşehir Kültür Yayınları ve Şükran Plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.