Nahcivan’da sağlık taraması

Nahcivan’da sağlık taraması

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Konya Şubesi tarafından 6-13 Mayıs tarihlerinde Nahcivana yapılan ziyaretle ilgili olarak basın toplantısı düzenlendi.

SAMEDER Konya Şube Başkanı Dr. Adil İnan, daha önce yurt içinde Konya ve Anadolu’nun bir çok yöresinde sağlık taraması yapıp, ilaç dağıttıklarını, yurt dışında ise Pakistan, Açe ve Liberya’da yardım faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti.
Nahcivan ile Türkiye arasındaki dostluğu ve kardeşliği geliştirmek için Nahcivan’a 15 doktor, 1 eczacı, 2 öğretmen ve 2 esnaf ile birlikte ziyarette bulunduklarını dile getiren Adil İnan, yaklaşık 1,3 ton ilacı da Nahcivan’a götürdüklerini bildirdi.
Yaptıkları ziyaretlerde büyük bir ilgi ve teveccühle karşılandıklarını dile getiren Adil İnan, “Nahcivan Sağlık Bakanlığı, Türkiye Başkonsolosluğu, oradaki Türk okulları ve Nahcivan halkı bize çok yakın ilgi gösterdi. Nahcivan yaklaşık 400 bin nüfusa sahip. Azerbaycan’a bağlı özer bir cumhuriyet. Halk, bizim Türkçe’mize çok yakın olan Azerbaycan Türkçe’si ile konuşmakta olup, yaşantı olarak da Anadolu’ya çok yakın” dedi. Nahcivan Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde bir hafta süre içerisinde yaklaşık 3 bin 200 hastayı muayene ettiklerini ifade eden İnan, bu süre içerisinde hasta muayenesinin yanı sıra 10 sünnet yaptıklarını ve 1 de kırığı olan hastaya müdahale ettiklerini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.