Nabi Avcı, Cahit Zarifoğlu’nu Andı

Nabi Avcı, Cahit Zarifoğlu’nu Andı

Çağdaş Türk şiirinin önemli isimlerinden Cahit Zarifolu, mezarı başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Kabri başında Kur’an okundu, şiirleri seslendirildi. Şair Cahit Zarifoğlu, ölümünün 27. Yılında...

Çağdaş Türk şiirinin önemli isimlerinden Cahit Zarifolu, mezarı başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Kabri başında Kur’an okundu, şiirleri seslendirildi.

Şair Cahit Zarifoğlu, ölümünün 27. Yılında Üsküdar Küplüce Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şairin yakınları ve sevenleri katıldı. Tören, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra, Zarifoğlu’nun şiirleri seslendirildi.

Törende konuşan Nabi Avcı, “Cahit Zarifoğlu, bir büyüğümüzün tabiri ile ‘anadan doğma şair’. Sadece yazdıkları ile değil, yaşadıkları ile de şairdi. Aynı zamanda bir yaşama sanatçısı idi. Bu bakımdan günlüklerine ‘Yaşamak’ adını vermesini çok anlamlı buluyorum. Yaşamak’ın kapağını da ben yapmıştım. Allah gani gani rahmet eylesin." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.