Müzik dersleri etkilemiyor

Müzik dersleri etkilemiyor

Enstrüman Eğitmeni Cengiz Göçmen,"Aile büyüklerinin müzik aletleriyle uğraşmanın dersleri kötü etkilediği yönünde bir algısı var. Aksine müzik aletleriyle uğraşmak derslere katkı sağlar" dedi

Eğitimde yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte öğrenciler boş vakitlerini sosyal aktivitelerle değerlendiriyor. Enstrüman çalmaya meraklı öğrenciler ise müzik okullarının yolunu tutuyor. Uzun yıllardır müzik ile uğraşan Cengiz Göçmen emekli olduktan sonra açtığı Eren Müzik evi ile yediden yetmişe her kesime hitap ediyor. Müziğin bir yaşam tarzı olduğunu ifade eden Göçmen, "Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte öğrenciler enstrümün öğrenmeye daha çok vakit ayırıyor ve yoğun talep gösteriyorlar. Bilinçli aileler çocuklarının isteği üzerine bize getirip yardımcı oluyor" dedi.

13-2-004.jpg

TÜRK ÇALGILARINA TALEP YOĞUN

Eğitime gelen öğrencilerin çoğunluğunun Türk çalgılarına daha çok ilgi gösterdiğini belirten Göçmen, "Gelen öğrenciler Türk çalgıları olan bağlama ve uda daha çok talep gösteriyor. Kendi öz kültürümüzün çalgılarına ilgi gösterilmesi bizi sevindiriyor. Müzik evimizle, büyük bir hizmet kültürüne öncülük ediyoruz. Konya gençlerinin müziğe ve müzik aletlerine olan ilgisi de bizleri çok mutlu ediyor. Sadece Konya'nın merkeziyle sınırlı kalmayıp; Seydişehir, Kadınhanı ve Çumra gibi yerlerden talebin olması ve oraya müzik aletleri temin etmemiz bu işe olan talebin en güzel örnekleri arasında gösterilebilir. Sadece öğrencilere değil 7'den 70'e her kesime hitap ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

MÜZİK YANLIŞ ALGILANIYOR

Ailelerin genellikle müzik aletlerinin boş uğraş olduğunu ve dersleri olumsuz yönde etkilediğini düşünmesinin de yanlış bir algı olduğunu söyleyen Göçmen şunları kaydetti: "Aile büyüklerinin müzik aletleriyle uğraşmanın dersleri kötü etkilediği yönünde bir algısı var. Aksine müzik aletleriyle uğraşmak derslere katkı sağlar. Bu bilim adamları tarafından da kanıtlanmış bir şeydir. Müzik aleti çalmak beynin her kısmını çalıştırır. Bu çalışmayı çok ender uğraşlar sağlar. Müzik, sınav döneminde ders çalışmaktan beyni yorulan öğrencilere ilaç niteliğindedir. Müzik dinlemekte, enstrüman çalmakta insan ruhuna ayrı ayrı fayda sağlar. Ayrıca enstüman çalmak vücut koordinasyonuna büyük katkı sağlar, sabrı öğretir. Bana göre en faydalı katkısı ise zararlı alışkanlıklardan uzak tutar. Çünkü gençler zararlı alışkanlıklara bir uğraşı olmadığı için daha kolay başlar. Ailelere tavsiyem çocuklarının ilgilenmek istediği alanlarda yada yönlendirmeleriyle bir uğraş kazandırmaya çalışmalarıdır."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.