Müze Meram’da lezzet şöleni

Müze Meram’da lezzet şöleni

Konya ve Meram tarihine, kültürüne ışık tutan konseptiyle şehrin ve şehir dışından gelen misafirlerin büyük beğenisini kazanan Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi ‘Müze Meram’, düzenlenen etkinliklerle de tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline geldi.

Yapımı Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Meram Sobetleri ile Konya Baranası gibi renkli etkinliklerin ardından ‘Yemek Atölyeleri’ de gastronomi ve mutfak meraklılarından tam not aldı.

KONYA MUTFAĞININ EN SEVİLEN LEZZETLERİ DENEYİMLENİYOR

Kadın, erkek tüm lezzet ve yemek meraklılarının katıldığı etkinliklerde Konya Mutfağı’nın en güzel örnekleri deneyimleniyor. İşin uzmanlarından geleneksel yemek, tatlı, börek ve diğer lezzetlerin yapımını detayları ve püf noktalarıyla öğrenen katılımcılar, hem yemek yapıyor, hem de eşsiz lezzetleri tatma fırsatı yakalıyorlar. ‘Geleneksel Konya Su Böreği Atölyesi’ ile başlayan atölyeler, Reçel Atölyesi, Meşhur Konya Tiridi Atölyesi ve Aşure Atölyesi ile devam etti. Yapılacak yemeklerin malzemelerinin bir kısmını Müze Meram’ın bahçesinden toplayan katılımcıların yaptığı birbirinden lezzetli yemek, tatlı ve reçeller, lezzet düşkünlerine renkli, eğlenceli ve bilgilendirici anlar yaşatıyor.

MÜZE MERAM HER AÇIDAN ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Dutlu Caddesi üzerinde kurulan Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi ‘Müze Meram’ın tarihi, kültürel ve sosyal açıdan önemli bir misyonu başarıyla yürüttüğünü belirtti. Başkan Kavuş, müzede gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Müzemizi, Meram’ın kadim kültürünü, tarihi hazinelerini, derin ve ince sanatlarını, yüksek değerlerini bugüne taşımak ve geleceğe aktarmak gibi önemli bir misyonla hayata geçirdik. Müze bir taraftan sergiledikleriyle diğer taraftan da insan hayatından kesitlerle bu misyonu başarıyla yerine getiriyor. Mutfak da kültürümüzün ve sosyal hayatımızın önemli bir parçası. Mutfağı yaşatmak aynı zamanda kültürün de yaşatılması anlamı taşıyor. Bu nedenle başlattığımız ‘Yemek Atölyeleri’miz de lezzet sevdalıları, zengin Konya Mutfağı’nı deneyimleyerek öğreniyor. Diğer etkinliklerimiz gibi mutfak kültürlerini zenginleştiren ve sosyal hayatlarını renklendiren bu etkinlik hemşehrilerimiz tarafından çok beğenildi. Müze Meram, bize kimliğimizi hatırlatan ve hayatımızı zenginleştiren etkinliklerle hizmetlerine devam edecek.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.