Mutluluk için fedakarlık şart

Mutluluk için fedakarlık şart

Aile Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Büyük, evlilikte ortak çaba harcanmadıkça mutluluğun elde edilemeyeceğini belirterek, Her güzel şey zorluğu da beraberinde getirir.

Aile Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Büyük, evlilikte ortak çaba harcanmadıkça mutluluğun elde edilemeyeceğini belirterek, “Her güzel şey zorluğu da beraberinde getirir. Hiçbir mutluluk, emeksiz elde edilemez” dedi

Aile Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Büyük, yaptığı yazılı açıklamada önemli konulara değindi. Muzaffer Büyük, Allah’ın insan gönlüne yerleştirdiği en güzel duygulardan birinin sevgi olduğunu belirterek, “Bu sevgi yaratılış itibariyle az veya çok her insanda mutlaka vardır. Bu sevginin Rabbimizin bir hediyesi olduğunu idrak etmemiz ve kollarımızla birlikte gönlümüzü açarak yaşamamız gerekir. İnsanın hayatında sevginin etkisi ve yerini görmesi ona emek vermesi ve diri tutması gerekir. Sevgi herkese lazım olan yeryüzünün en güzel duygularından biridir. Sevme iki kişilik bir eylemdir. Sevildiğini duymak bir ihtiyaçtır. Psikologlar sevildiğini hissetmenin insanın birinci derece duygusal ihtiyacı olduğuna dikkat çekerler. Sevgiyi hayatının birinci planına alanlar, eşleriyle birlikte mutlu olmayı hedefe koyarlar. Sevgide vermeden alma yoktur. Sevgi önce verilir sonra alınır. Birbirini seven iki insan için evlilik sevgiyi artıran bir yoldur” dedi.
SEVMEK FEDAKÂRLIK İSTER
“Sevgi, ancak sevmekle kazanılabilir. Sevmek ise fedakârlık ister” diyen Büyük, “Bu fedakârlığın karşılığının da ebedi hayatta alınacağı inancı fedakârlığa verilen emeğin boşa gitmeyeceğine delildir. Hiç şüphesiz ebedi mutluluk bitmeyen bir sermaye olan sevgi ile mümkündür. Dünyada Allah için olmayan her işin sonu hüsrandır. Bu dünyada iki tarafın mutluluğunu da sevgi ile elde edebiliriz. Sahip olduğumuz değerlerin kusurlarını arayıp dışlamak yerine onları olduğu gibi kabul edip kucaklamalıyız. Bunun anahtarı insanın hayatından memnun olması ve etrafındakilere sevgi ve mutluluk vererek yaşamasıdır. Kendindeki güzellikleri fark etmesidir. Mutlu olmamız dünyevi sıkıntıları düşünüp yük kabul etmek yerine, sahip olduğumuz güzel nimetleri düşünerek şükretmemize bağlıdır.  Asıl mutluluk; insanın tüm zaman ve varlığını kapsayıp tüm hayatına yansıyan mutluluktur. Bu manada mutluluk veren her şeyden insanın nefsinin lezzet aldığı kadar ruhu da haz duymalıdır. Bedeninin rahat ettiği gibi kalbinin de mutmain olmasıdır. Eğer mutluluk nefis ve ruh arasında dengeli bir şekilde paylaşılmazsa o zaman geçici bir zevke dönüşür” ifadelerini kullandı.
ŞİKAYET EDEREK MUTLU OLUNMAZ
Hakiki mutluluğun Allah’tan gelen her şeye razı olmak ve Allah tarafından sevilmek olduğunu kaydeden Büyük, “Allah ile huzura kavuşanlar öyle bir kuvvet ve özellik kazanır ki, kendini sevmeyeni sever, gelmeyene gider, haksızlık edeni affeder, vermeyene verir.  Hakiki mutlulukta eşler, birbirlerini sevmedeki ilahi ölçüyü, birbirlerini niçin seveceklerini ve sevgilerinin kimin hesabına olacağını bilirler. Genelde bizler peşin ücrete, çilesiz saadete talip oluyoruz. Farkında olmadığımız şey; bizler cennette değil dünyada yaşıyoruz. Dünyada zahmetsiz rahmet, kışsız bahar olmaz. Çünkü zahmet rahatta, rahat zahmettedir. İnsan dünyada sürekli olan arzularının yönünü, ebedi hayatı da düşünerek, mutluluk yurdunu da hesaba katması gerekir. O zaman dünyadaki her şeyin fani ebedi hayattaki her şeyin baki olduğunu düşünür. Sevgi iki tarafı da mutlu edecek dozda olmalıdır. Mutlu olmak için büyük şeyler beklemeyelim. Şikâyet ederek yaşayanlar ile şükrederek yaşayanlar arasında sabırsızlık ve sabretme açısından fark yoktur. Hayatı detaylarıyla kavrayıp her olaydan ders almasını becerebilenler mutlu ve huzurlu olmayı başarabiliyor” diye konuştu.
MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN FEDAKARLIK ŞART!
Mutlu evlilik için eşlerin fedakârlık yapması gerektiğini ifade eden Muzaffer Büyük, şunları söyledi: “Hakkın taksiminde evlenen çiftler birbirinin nasibidir. Bu, Allah’ın ilminde kesinleşmiş bir takdirdir. Evlenen eşler birbirlerinden razı olurlarsa dünya ve ahirette rahat ederler. Vefakârların Allah yanında ödülleri vardır. Eşler, birbirlerine karşı vefakâr olurlarsa ödüle layık olurlar.  Her insanın gönlüne girilebilecek bir kapı mutlaka vardır. Yeter ki o kapıyı ve açma yolunu bilelim. Evlilikte ortak çaba harcanmadıkça mutluluktan söz edilemez. Unutmayalım ki her güzel şey zorluğu da beraberinde getirir. Hiçbir mutluluk, emeksiz elde edilemez. Hiçbir saadet eşlerin kucağına düşmez. Eşler her zaman daha da mutlu olma yollarını aramalıdırlar. Bu uğurda tükettiği enerjinin karşılığı da alır.  Ailede gerçek huzura kavuşabilmenin şartı zorlukları aşmasını bilmektir. Ailedeki sıkıntıları büyütmek yerine yok etmenin yolları aranmalıdır. ‘Mesut bir evlilik her gün yeniden inşa edilmesi gereken bir binaya benzer.’ Dünyadaki cenneti yaşamak için bir araya gelen eşler, neden ansızın birbirinden nefret ederler. Ömür boyu birbirini sevmeye söz verip yemin edenler iki acımasız düşman oluverirler.”
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.