Mut Belediyesi 31 Okulda Eğitim Malzemesi Dağıttı

Mut Belediyesi 31 Okulda Eğitim Malzemesi Dağıttı

Mut ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı kapsamında 31 okuldaki 1. sınıf öğrencilerine yaklaşık 20 bin TL değerinde kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı.Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz’ın katıldığı kitap ve kırtasiye dağıtımına...

Mut ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı kapsamında 31 okuldaki 1. sınıf öğrencilerine yaklaşık 20 bin TL değerinde kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz’ın katıldığı kitap ve kırtasiye dağıtımına Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan başlandı. Yılmaz, önce öğrencilerin yeni eğitim yılını kutladıktan sonra hazırlanan kitap ve kırtasiye paketini öğrencilere verdi. Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla belediye olarak öğrencilere katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Meclis toplantısında üye arkadaşlar ile birlikte eğitim yılına katkı yapmak için karar aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, ”Bu katkının kırtasiye yardımı olacağının en uygun ve adil olduğunu düşündük. Önce bu talep belediyemize yoksul ailelerinden geldi. Biz de adalet ve dengeyi koruma adına ilçemizde bulunan ilkokul 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemesi almayı uygun gördük. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığımız bilgeye göre ihtiyaç listesi oluşturuldu. Kitap ve kırtasiye olmak üzere toplam 17 kalem malzeme oluşturuldu. Oluşturulan eğitim malzemesini 31 okulun 1. sınıf bin öğrencisine ayırt etmeksizin yardım edeceğiz. Kırtasiye dağıtımına başlandı. Cuma günü itibari tüm ilköğretim okulundaki 1. sınıf öğrencilerine eğitim paketi dağıtımını bitireceğiz. Belediye olarak hazırlanan eğitim paketinin maliyeti 20 bin TL’dir.” diye konuştu. Öğrenci ve aileleri de belediye başkanına teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.