Muş’un Çöp Alanı İçin Yer Bulunamadı

Muş’un Çöp Alanı İçin Yer Bulunamadı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapılan Muş Katı Atık Belediyeler Birliği (MKABB) toplantısında, şehrin çöp sorunu gündeme getirildi. Daha önce çöp için belirlenen alanın köy sakinleri tarafından yargıya taşındığını...

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapılan Muş Katı Atık Belediyeler Birliği (MKABB) toplantısında, şehrin çöp sorunu gündeme getirildi. Daha önce çöp için belirlenen alanın köy sakinleri tarafından yargıya taşındığını belirten Asya, köylülerle yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıklarını söyledi.

Muş Katı Atık Belediyeler Birliği (MKABB), 2’nci olağan toplantısını gerçekleştirdi. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapılan toplantıya Hasköy, Korkut ve Varto ilçe belediye başkanları ile belde belediye başkanları ve birlik meclis üyeleri katıldı. Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen MKABB toplantısı, saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Birlik Başkanı ve Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açılış konuşmasında birliğin amacı, misyonu ve vizyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. MKABB görevlerini sıralayan Başkan Asya, şunları söyledi:

“Çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak başlıca vizyonumuzdur. Çöp ve katı atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri kazanımı, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili hizmetleri yönetmek, yapmak ya da yaptırmak, yerleşim yerlerinde kirliliğe yol açacak çevre sorunlarını gidermek, Belediye Kanunu ile bu yerel yönetimlere verilen çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atıklarla ilgili hizmetleri yapmak veya yaptırmak şeklindedir. Çöp ve katı atıkların toplanması, taşınması, ortadan kaldırılması ve depolanması ile ilgili hizmetleri yönetmek ya da yapmak istiyoruz. Belediyelerin topladıkları evsel çöplerin tamamının bertaraf sahasına getirilmesini sağlayıp, çöplerin düzenli depolama sahasına kabulünden bertarafına kadar, işlemlerin sağlıklı ve prosedürlere uygun şekilde yapılmasını sağlayacağız. Düzenli depolama sahasına kabul edilen çöplerin içerisindeki geri dönüştürülebilir nitelikte olanların kaynakta ayrı toplanması, ayrı taşınması, ayıklanması ve değerlendirilmek üzere satışı ile ilgili hizmetleri yöneteceğiz.”

Geri dönüştürülebilir atıkların kaynakta ayrı toplanması için halkı bilinçlendirme kampanyası düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Asya, “Belediyeler, çöplerden ayrı olarak toplayıp getirdikleri geri dönüştürülebilecek atıkları çöp ayıklama tesisine kabul edecektir.” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE SORUNU ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

Muş’ta giderek büyük sorun haline gelen çöp alanı için yapılan girişimler hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Daha önce çöp alanı için uygun görülen bölge için köy halkı yargıya başvurmuştu. Biz köylülerle gerekli görüşmeleri yaptık ancak bir sonuç alamadık. İnşallah düşündüğümüz bazı bölgelerle ilgili girişimlerimiz olumlu sonuçlanacaktır. Bu alanda ilçe ve belde belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz. En kısa sürede yer tahsisi sorununu çözmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.