Müşteri profili aynı

Müşteri profili aynı

3 yıl önce başlatılan Tarihi Bedesten Çarşısı restorasyonunda son adımlar atılıyor. Fiziki değişimden memnun olan esnaf, müşteri profilinin ise değişmediğinden şikayetçi. Esnaf çarşının tanıtımına önem verilmesini istiyor

2012 yılında başlayan Tarihi Bedesten Çarşısı restorasyonunda artık son düzenlemeler yapılıyor. 3 yıl süren restorasyonla birlikte yaklaşık 2 bin 687 iş yeri restore edildi. Restorasyon çalışmaları ile birlikte yollara da parke taşları döşendi ve Bedesten Çarşısı'nın içinde bulunan, daha önce araç trafiğine açık olan bazı yollar ise araç trafiğine kapatıldı. Restorasyon çalışmasına ek olarak Aziziye Camii çevre düzenlemesi de eklendi. Bedesten Çarşısı sadece fiziki olarak değil, müşteri memnuniyetinin yükseltilmesi için bir çok çalışmaya gidildi. Bedesten esnafına eğitim seminerleri verildi. Son olarak vatandaşların talebi ile kaldırım işgaline son verildi. Dükkanların önlerine sadece 50 santimetrelik 'teşhir' hakkı tanındı. Belediye yetkilileri restorasyon çalışmalarında, son düzenlemelerin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamen biteceğini söyledi. Restorasyon çalışmaları toplamda 95 bin metrekarelik büyük bir alanda yapıldı. Restorasyon maliyetinin ise tam olarak ne kadar olduğu bilinmiyor.

ÇALIŞMALAR ESNAF İÇİN SIKINTILI GEÇTİ

Bedesten esnaflarından Ahmet Koçak, restorasyon sürecinde büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Çalışmaların dükkanın toplamda 1 hafta boyunca kapalı kalmasına neden olduğunu dile getiren Koçak, "Öncelikle çarşımız büyük bir değişim yaşadı. Bugün gelinen nokta itibariyle güzel bir çalışma oldu. Ancak çalışmalar biz esnaflar için zahmetli geçti. Dükkanımızın önündeki yol kazıldı ama işçiler burayı bitirmeden başka bir yere geçmesinden dolayı dükkanımızın önü toz duman oldu. Mallarımızı içeri almak zorunda kaldık. O zamanlarda müşterilerimiz dükkanımıza gelmek istese binbir türlü zahmet çekmek zorunda kalıyordu. Yine bizim dükkanımızın bulunduğu sokakta yapılan çalışmalar nedeniyle dükkanımız aralıklarla toplamda 1 hafta kadar kapalı kaldı. Bu da doğal olarak satışlara yansıdı. Süreç boyunca bir çok sıkıntı yaşadık. İşçilerin bağrışmaları altında satış yapmaya çalışıyorduk. Ancak yetkilileri uyardıktan sonra bu sorunu çözdük. Yine dükkanımızın önüne döşenen parke taşları, işçiliğin kötü olmasından dükkanımın ön kısmını kırmıştı. Bizler yaptırmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİ PROFİLİMİZ DEĞİŞMEDİ

Restorasyonun amaçlarının gerçekleşmesi için henüz erken olduğunu ancak büyük bir bölümü tamamlanan restorasyonun henüz müşteri profilini değiştirmediğini ifade eden Koçak, "Belediye restorasyon sürecinde çektiğimiz sıkıntıları gördü ve zaman zaman burayı ziyarete geldi. O zamanlarda bizlere müşteri profilinin değişeceği ve kar marjının 3-4 kat artacağı vaad edildi. Ancak henüz böyle bir durum söz konusu bile değil. Hatta satışların önceki dönemlere oranla düştüğünü söyleyebilirim. Vatandaşları buraya çekemedikten sonra değişimin güzel olması esnafa bir fayda sağlamıyor. Akyürek buranın cazibe merkezi olacağını söyledi ancak ister kendisi buyursun isterse de yetkilileri görevlendirsin incelemelerde bulunsun, vaad edilenlerin hayata geçmediğini görecektir. En çok satış yapmamız gerek yaz aylarını boş geçiriyoruz" diye konuştu.

GELECEĞİ SÖYLENEN TURİSTLERİ GÖREMİYORUZ

Verilen sözlerin içerisinde yerli ve yabancı turistlerin de çarşıyı ziyaret edeceğinin olduğunu kaydeden Koçak, şöyle konuştu: "Ancak bugün müşteri profilinde herhangi bir değişme göremiyoruz. Bizlere Mevlana Türbesi'ni ziyaret edenlerin çarşımıza da geleceği söylenmesine rağmen, böyle bir değişim görülmüyor. Daha Konyalılar bile buranın güzelleştiğini bilmiyorken, turistleri buraya çekemezsiniz. Sadece bir kaç gün bilboardlarda reklam yapıldı ancak o da kalktı artık. Çarşının tanıtım konusunda da eksikleri var. Belediyemizden bu konu hakkında yardımcı olmalarını bekliyoruz. Turistleri buraya çekmek için de tur şirketleriyle yetkililerin anlaşması lazım. 2000 yıllık bir çarşıyı turistler görmek isteyeceklerdir mutlaka. Gezerken de mutlaka alışveriş yapacaklardır. Fiziki çalışma güzel oldu. Müşteri profilinin değişmesi de yetkililere kaldı. Bunlar sağlanırsa, çarşımızın hak ettiği ilgiye kavuşur."

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum