Muş’tan 203 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Gitti

Muş’tan 203 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Gitti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile Muş'tan 203 hacı adayı, düzenlenen törenle kutsal topraklara gitti. Muş Havaalanı'ndan Medine'ye direk uçuşla gidecek olan hacılar ve yakınları havaalana geldi. Binlerce aracın kuyruk oluşturduğu...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile Muş'tan 203 hacı adayı, düzenlenen törenle kutsal topraklara gitti. Muş Havaalanı'ndan Medine'ye direk uçuşla gidecek olan hacılar ve yakınları havaalana geldi. Binlerce aracın kuyruk oluşturduğu havaalanında trafik adeta felç oldu. Trafik polislerinin yoğun çalışması ile havaalanına giden yol tek şerit olarak kullanıldı.

Muş Müftülüğü, hacılar için uğurlama programı düzenledi. Havaalanındaki uğurlama programına Milletvekili Faruk Işık, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Aysa, Muş Müftüsü Recep Uzun, hacı adayları ve yakınları katıldı. Hacın önemini belirten bir konuşma yapan Muş Müftüsü Recep Uzun, “Hazreti İbrahim’den (as) beri binlerce yıl dünyanın dört bir tarafından inanan insanlar Kâbe özlemiyle yollara düşmüşlerdir. Ülkemizi her hac mevsiminde tatlı bir heyecan sarar. Kâbe yolcularını uğurlamak, onlara güle güle gidin diyerek el sallamak, Resulullah’ın (sas) huzurunda kendileri için de bir salât ve selam getirmelerini, Arafat’ta, Mina’da, Müzdelife’de, Safa ve Merve'de, Kâbe'nin yanıbaşında hayırla yâdedilmek, dualarına kendilerinin de katılmalarını istemek için hacılar göz yaşıyla, muhabbetle uğurlanırlar. Bu yıl 12 Eylül Cuma günü saat 16.00’da Muş Havaalanı'ndan 203 haremeyn yolcusunu hep beraber uğurlayacağız. Yolları açık olsun, selametle gitsin saadetle gelsinler. Yunusumuzun dediği gibi; 'Bir mübarek sefer olsa da gitsek, Kâbe yollarında kumlara batsak'. Şu günlerde Kâbenin yolları bölük bölüktür. Gidenler sevinçli, kalanların yürekleri delik deliktir. Yıllardır namazımızda, niyazımızda yöneldiğimiz Kâbe’ye, Mekke’ye, Medine’ye, o iki eşsiz hazineye millet olarak sevdiğimiz sevdamız vardır. Mevlâ, bu sevdada bizleri daim eylesin. Gidenlerin yolu açık olsun, kalanlara da mevlâm tez elden oraları görmeyi nasip etsin.” dedi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise “Burada sizleri uğurlamaktan büyük onur duyuyorum. Allah, hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip etsin.“ şeklinde konuştu. Hacılar, daha sonra göz yaşları içinde uçağa uğurlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.