Müstahsil fişlerinde prim oranı uyarısı

Müstahsil fişlerinde prim oranı uyarısı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, müstahsil fişlerindeki Bağ - Kur prim oranının yüzde 1den yüzde 5 yükseltildiğini belirtti


Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, müstahsil fişlerindeki Bağ - Kur prim oranının yüzde 1’den yüzde 5’ yükseltildiğini belirterek, meslektaşlarını yeni oranlara göre hesaplama yapması yönünde uyardı. 
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin 108. maddesine göre, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler, tarım işi yapan ve tarım işinden dolayı elde ettiği ürünü komisyona veya sebze haline götürüp satış yapan kişiler veya ticaret borsası aracılığıyla satış yapan tüm kişilerin kesilecek müstahsil fişlerindeki Bağ-Kur prim oranının 6 Mart 2012 tarihinden yükseltildiğini hatırlattı. Tüccarların düzenlediği müstahsil makbuzların üzerinde şimdiye kadar yüzde 1 yapılan kesintinin artık yüzde 5 oranında olacağını kaydeden Turan, “Hem müstahsil fişi kestiren vatandaşlarımızın hem de kamu ve tüzel kişiliklerin ve gerçek kişilerin de bunlara dikkat etmesi önem arz etmektedir. Bu değişikliği ticaret borsaları ile tüm il ve ilçelerdeki sebze-meyve komisyon derneklerine 6 Mart 2012 tarihli hem e-mail hem de resmi yazılarla bildirilmiştir. Buna göre, tevkifat yapmakla yükümlü olan gerçek ve tüzel kişilerin, tarımsal faaliyette bulunanlardan satın aldıkları ürün bedelleri üzerinden prim borçlarına mahsuben yüzde 5 oranında tevkifat yapmaları gerekmektedir. Uygulama yeni olduğu için meslektaşlarımızın kesilen müstahsil fişlerine uygulanmış olan oranlara dikkat ederek, tekrar gözden geçirmelerinde fayda olacaktır” dedi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.