Mustafakemalpaşa Mobese’ye Kavuşuyor

Mustafakemalpaşa Mobese’ye Kavuşuyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçenin güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla gündeme alınan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurma aşamasında sona gelindi.Daha huzurlu bir Mustafakemalpaşa için yapılan çalışmalar...

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçenin güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla gündeme alınan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurma aşamasında sona gelindi.

Daha huzurlu bir Mustafakemalpaşa için yapılan çalışmalar doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapan Mustafakemalpaşa Belediyesi, ihale sürecinde bulunan MOBESE sistemini yakın bir zamanda hizmete sunacak.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, olumsuz olayların yaşanmasında caydırıcı olacak MOBESE kamera sisteminin suç ve suçluyla mücadele konusunda önemli bir teknik yatırım olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan, “Geçmiş yıllarda bölgemizin sosyal dokusunu tehdit eden bazı olaylarla karşılaştık. Özellikle tarım ürünleri ve canlı hayvan hırsızlığı, gizlice ekimi yapılan uyuşturucu maddelerin giriş ve çıkışı gibi toplum huzurunu bozan olaylar yaşandı. Eğitim çağındaki çocuklarımızın, zararlı alışkanlıklardan kaynaklanan olumsuzluklardan etkilenmemesi, mahallelerin huzur ve güvenliğinin artması, araç sürücülerinin bilinçlendirilmesi, suç ve suça iten sebeplerin önüne geçilmesi gerekiyordu. Bunlar göz önüne alındığında Mustafakemalpaşa’nın geniş coğrafyası sebebiyle güvenlik ve emniyet açısından kontrolünü sağlayacak güçlü bir MOBESE sistemine ihtiyacı vardı. Bu sistemi Mustafakemalpaşa’ya kazandırma yolunda attığımız adımlarda ihale sürecine girdik. Mustafakemalpaşa, uzun yıllar eksikliği hissedilen MOBESE sistemine yakın bir zamanda kavuşacak.” dedi.

MOBESE sisteminin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, projenin 650 bin TL’lik kısmını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kalan maliyetin ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin karşılayacağını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.