Mustafa Yayla dualarla defnedildi 

Mustafa Yayla dualarla defnedildi 

Konya'da iş, siyaset ve spor dünyasının tanınmış simalarından Türk Anadolu Vakfı Başkanı ve Konyaspor'un Eski Başkanlarından Mustafa Yayla 69 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti

Merhum Mustafa Yayla Cumartesi günü ikindi namazını müteakip Musalla Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla  Musalla Mezarlığında toprağa verildi.

whatsapp-image-2023-02-12-at-10-23-01.jpeg

Merhum Mustafa Yayla’nın cenaze namazına Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, Türk Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, Konya İl Müftüsü Prof. Dr Ali Öğe, Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, Konya Organize Sanayi Bölge Başkanı Memiş Kütükçü, çok sayıda iş insanı sanayiciler ve Mustafa Yayla’nın yakınları sevenleri katıldı.

whatsapp-image-2023-02-12-at-10-23-06.jpeg

MUSTAFA YAYLA KİMDİR?
1954 Yılında Cihanbeyli ilçesi Ağabeyli köyünde dünyaya geldi.İlk orta ve lise öğrenimini Konya’da yaptı. 1978 yılında Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünden mezun oldu. Askerlik görevinden sonra kısa bir dönem memurluk yaptı.1982 yılında çok ortaklı üst gıda toptancısı olarak faaliyet gösteren GIDASAN Anonim Şirketinde müdür olarak işe başlayan Yayla, gıda dağıtım ve pazarlama dalında GIDASAN İhtiyaç Maddeleri İmalat ve Pazarlama A.Ş.’nin ve üretim dalında faaliyetini sürdüren BERBEROĞLU Süt Ürünleri İmalat ve Pazarlama Limited Şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. Yayla, iş hayatının yanında siyasal, sosyal ve sportif faaliyetlere de yoğun şekilde katıldı. Mustafa Yayla'nın bulunduğu görevler şu şekilde: 1989-1994 Konya Selçuklu Belediyesi Meclis ve Encümen üyeliği 1996-2005 Konya Ticaret Odası Meclis üyeliği ve Başkan vekilliği 1994-2011 Türk Anadolu Vakfı yönetim kurulu üyeliği 2004-2009 Konya Büyükşehir ve Meram Belediyesi Meclis üyeliği Bir dönem Konyaspor Başkanlığı da yapan Mustafa Yayla, Türk Anadolu Vakfı'nın 2011 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Yayla  Evli ve biri kız üç çocuk babasıydı.

whatsapp-image-2023-02-12-at-10-24-06.jpeg

Merhaba Gazetesi olarak Merhum Mustafa Yayla’ya Yüce Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz
HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum