Mustafa Akçay Avrupa'da başarılı

Mustafa Akçay Avrupa'da başarılı

Mustafa Reşit Akçay, Avrupa karnesi göz dolduruyor. Daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde 26 maça çıkan Akçay sadece 3 mağlubiyet alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı

Bugün Stade Velodrome'da UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya'ya konuk olacak Atiker Konyaspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın UEFA Avrupa Ligi karnesi dikkat çekiyor. Deneyimli teknik adam Osmanlıspor ile Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde iki takımı UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkartmayı başarmıştı.

27.MAÇA ÇIKACAK

Mustafa Reşit Akçay, bugün Marsilya maçıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde 27.karşılaşmaya çıkacak. Geçtiğimiz sezon Osmanlıspor'un başında 14 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına çıkarken 2013-2014 sezonunda ise Trabzonspor'un başında 12 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına çıktı. Reşit Akçay Avrupa Ligi'nde çıktığı 26 maçta 17 galibiyet alırken 6 maç ise eşitlikle sonuçlandı. 3 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

2.TUR'DA ELENDİ

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor'u çalıştıran Mustafa Reşit Akçay takımını mücadele ettiği L Grubu'ndan lider olarak çıkmasını sağladı.2.Ön Eleme Turu'ndan Avrupa'ya başlayan Osmanlıspor, Zimbru, Nomme JK Kalju ve Midtjylland gibi  takımları eleyerek grup aşamasına gelmeyi başardı.  Villarreal, Steua Bükreş ve Zurich'in olduğu grupta 10 puan toplayan lider olarak gruptan çıktı. Osmanlıspor 2.Tur'da Olimpiyakos ile eşleşti.Deplasmanda 0-0 berabere kalan Osmanlıspor evinde ise rakibine 3-0 mağlup olarak Avrupa Ligi'nden elendi.

2.TUR ÖNCESİ İSTİFA ETTİ

2013-2014 sezonunda Trabzonspor'u çalıştıran Mustafa Reşit Akçay Karadeniz temsilcisi ile 2.ön eleme turundan katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösterdi. Ön eleme turunda Derry City, Dinamo Minsk, Kukesi gibi takımları eleyen Trabzonspor, Apollon Limassol, Lazio, Legia Warszawa'nın olduğu J Grubu'na düştü. Grupta 14 puan toplayan Trabzonspor lider olarak çıkma başarısı gösterdi. 10 Şubat 2014'te görevinden istifa eden Akçay 20 Şubat 2014 tarihinde Trabzonspor'un Juventus ile oynadığı 2.Tur karşılaşmasında kulübedeki yerini alamamıştı.

İYİ FUTBOL OYNAYACAĞIZ

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, Marsilya maçını değerlendirdi. Akçay, havalimanında yaptığı açıklamada, sezon başında zor geçecek bir müsabakaya gittiklerini belirtip, “Kendimizi test etme açısından önemli bir maç. Sezon başından bu tarafa toparlanmaya çalışıyoruz. Transferlerimizi ve eski oyuncularımızı bir araya getirerek yeni bir takım oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu maç, yol almamızı kısaltacak veya kendimizi daha farklı açılardan görmemizi sağlayacak bir karşılaşma. Umarım düşündüğümüz gibi gelişir. Beklentimiz iyi bir futbol oynamak” diye konuştu.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.