Muş'ta İlk Kez Kapalı Sistem Böbrek Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Muş'ta İlk Kez Kapalı Sistem Böbrek Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Muş Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan bir ameliyatla 55 yaşındaki Nazmiye Işık'ın böbreğinde tümör kitlesi laparoskopik (kapalı) yöntemle alındı. Başarılı bir ameliyattan sonra hastanın üç gün içerisinde kendini toparladığını...

Muş Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan bir ameliyatla 55 yaşındaki Nazmiye Işık'ın böbreğinde tümör kitlesi laparoskopik (kapalı) yöntemle alındı. Başarılı bir ameliyattan sonra hastanın üç gün içerisinde kendini toparladığını belirten üroloji uzmanı Dr. Mithat Kıvrak, hastaların ameliyat için genellikle üniversite veya tam teşekküllü hastaneleri tercih ettiğini, bu sebeple çevre illere gönderildiklerini söyledi.

Şiddetli böbrek ağrısı şikayeti ile Muş Devlet Hastanesi’ne giden 6 çocuk annesi Işık, üroloji servisine başvurdu. Uzm. Dr. Kıvrak ve ekibi tarafından ameliyat edilen Işık, üç gün içerisinde kendini toparladı. Işık’ın kısa sürede taburcu edileceğini belirten Kıvrak, ameliyatla ilgili hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade etti. Dr. Kıvrak, şunları söyledi: “Yaptığımız tetkikler neticesinde hastamızın böbreğinde, 3 santimetrelik şüpheli tümör kitlesi tespit ettik. Hastamızı hemen ameliyata alarak, laparoskopi yöntemiyle kapalı sistem uygulayarak böbreğinde oluşan tümör kitlesini aldık. Hastamız üç gündür yatıyor, şu anda durumu çok iyi. Kısa sürede taburcu ediyoruz.”

Laparoskopi yöntemiyle yapılan ameliyatların dünyada yeni olduğunu söyleyen Dr. Kıvrak, “Bu tür ameliyatlar Türkiye'de ise zaten çokça yapılan ameliyatlar değil. Mayıs 2014 tarihi itibariyle Muş Devlet Hastanesi'nde oluşturduğumuz ekipmanla laparoskopi sistemiyle ameliyatlara başladık. Bugüne kadar dokuz tane ciddi ameliyat gerçekleştirdik. Bu tür ameliyatlar Muş'ta bir ilk. Büyük bir ihtimalle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hastanelerin bünyesinde de ilk yapılan ameliyatlardan birisidir. Bu sebepten dolayı hastalarımızın uzak merkezlere gitmelerine gerek yok.” dedi.

Eşinin sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan Seyithan Işık ise, “Benim eşim, böbrek rahatsızlığından dolayı çok zorluk çekti. Eşimi İstanbul’a götürecektim ancak burada da bu tür ameliyatların yapıldığını ve çok güzel doktorlar olduğunu söylediler. Ben de eşimi Muş Devlet Hastanesi'ne getirdim ve hemen ameliyata aldılar. Eşim şu an sağlığına kavuştu. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Doktor Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.