Muş’ta 20 Günlük Kan Davası Barışla Noktalandı

Muş’ta 20 Günlük Kan Davası Barışla Noktalandı

Muş’un Körpeağaç köyünde Civak ve Bingöl aileleri arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kan davası, aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandırıldı. Aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından...

Muş’un Körpeağaç köyünde Civak ve Bingöl aileleri arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kan davası, aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandırıldı. Aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış için söz verdi.

    Muş’ta 20 gün önce merkeze bağlı Körpeağaç köyünde Civak ve Bingöl aileleri arasında çıkan kavgada Faruk Bingöl (39) isimli vatandaş hayatını kaybetmişti. 2 aile arasında başlayan kan davasının büyümemesi için aile büyükleri ve kanaat önderleri devreye girdi. 20 gün boyunca her 2 aile arasında görüşmelerde bulunan aile büyükleri ve kanaat önderleri, sulh yapılmasına tarafları ikna etmeyi başardı.

    Körpeağaç köyü camiinde düzenlenen barış törenine, aile büyükleri, imamlar ve kanaat önderleri katıldı. Duaların okunduğu ve Hadis’i şeriflerin örnek gösterildiği barış töreninde Civak ve Bingöl ailelerinin büyükleri ve gençleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek el sıkışıp barış için söz verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.