Müslümanlar zalimlere karşı birleşin

Müslümanlar zalimlere karşı birleşin

İslam ülkelerinin arasındaki suni ayrılıkları bir kenara bırakması ve Siyonist İsrail’e karşı birleşmesi gerektiğini ifade eden AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Müslümanlar birbirini gerçek manada sevdiklerinde, mesele kökünden çözülecek” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi üzerine Kültürpark'ta bulunan Kubbet-üs Sahra maketinin önünde bir araya gelerek, basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İSMAİL HENİYYE'Yİ ŞEHİT EDENLER ONDAN UZUN YAŞAMAYACAK!

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Bu gece sabaha karşı, Filistin direnişinin sembolü olan Hamas lideri İsmail Heniye, bir suikast neticesinde öldürülen İran Cumhurbaşkanının yerine seçilen yeni Cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkenti Tahran’da siyonist israil’in füze saldırısı neticesinde şehit edildi. İsmail Heniye ramazan ayının son günlerinde alçak siyonistler tarafından üç evladı ve üç torunu şehit edildiğinde şöyle demişti; 'benim çocuklarımın kanı, diğer mücahitlerin kanından daha değerli değildir, Rabbim bana mübarek Ramazan Bayramı’nda şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki.' Yarabbi; bu nasıl bir iman ve teslimiyettir” dedi. İsmail Heniyye'yi şehit edenlerin, ondan uzun yaşamayacağını dile getiren Başkan Kara, “Senin ömrün bitti ama mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, Mescid-i Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecek” şeklinde konuştu.

LİDERLERİ ŞEHİT OLAN BİR HAREKET ASLA YENİLMEZ!

İslam coğrafyasının tam anlamıyla sözün bittiği yerde olduğunu dile getiren AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, İsmail Heniyye'nin şehit edilmesinin büyük bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. “Şehit veren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki; İsmail Heniyye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır” diyen Kara, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “İsrail rejimi, İsmail Heniyye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak aziz komutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez. Dün şeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi, ve daha nice değerli evladını şehit verse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistin mücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Bizi ölümle korkutmak isteyenler çok iyi bilmelidir ki; Biz şehadete aşığız! Biz şehadet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz! Biz evlad-ı fatihan’ız.”

DAVAMIZA SIMSIKI SARILACAĞIZ

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin bir konuşmasında “Milyonlarca şehitle yürüyoruz Kudüs’e” ifadesini kullandığını ve bu davanın savaşçılarının sadece yerin üstüne olmadığını vurguladığını hatırlatan Kara, şunları kaydetti: “Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; aziz komutan İsmail Heniyye erişmiş olduğu şehadet makamında Kudüs’ün ve tüm Filistin’in özgürlüğü için savaşmaya devam edecek. Bizler de yüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; şehit lider İsmail Heniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız. Bir an olsun durmayacağız. Bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Bulunduğumuz her konumu İsrail rejimine karşı bir cephe bileceğiz. Cephelerden asla kaçmayacağız. İslam coğrafyası ve yeryüzünün tamamını Siyonistler için yaşanılamaz bir hale getireceğiz. İsmail Heniyye’nin şehadetiyle daha da güçlenen Kudüs ve Filistin davamıza sımsıkı sarılacağız. Gün yas tutma günü değildir. Gün acı çekme günü değildir. Gün intikam günüdür. Siyonist

İsrail rejimi ve onun tüm işbirlikçilerine karşı birleşme ve ahidleşme günüdür.”

SİLKİNİN VE KENDİNİZE GELİN

İslam ülkelerinin liderlerine uyarılarda bulunan AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, sözlerini şöyle tamamladı: “Ey İslam ülkelerinin liderleri; hepimiz bir olup tükürsek İsrail boğulur. Silkinin ve kendinize gelin. Hristiyanları ve Yahudileri kendinize dost edinmeyin. Aranızdaki suni ayrılıkları bir kenara bırakın ve Siyonist İsrail’e karşı birleşin. 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz.' Önce Müslümanlar olarak birbirinizi sevin. sevin ki; birleşmenin önündeki en büyük engel ortadan kalksın. Müslümanlar; birbirini gerçek manada sevdiklerinde, mesele kökünden çözülecek. Bu sevgi olursa, aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşacak, gönüller birleşecek. Bu birleşme olunca; Müslümanlar birbirlerine yaslanacak, birlikte büyüyecek ve birlikte güçlenecekler. İşte o zaman, dünya beş’ten büyük olacak, adalet üzerine yeni bir dünya kurulacak. İşte o zaman İsrail’e öyle bir tokat vuracağız ki, bütün hayatı Gazze şeridi gibi gözlerinin önünden geçecek.”

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum