Müslümanlar kardeş olun

Müslümanlar kardeş olun

Yemen'de yapılan operasyonların Emperyalistlerin oyunu olduğunu belirten Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yusuf Harmandar, "İslam Coğrafyası Orta Çağ karanlığına sürükleniyor. Müslümanlar kardeşlik için adım atmalıdır" dedi

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yusuf Harmandar, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğünde devam eden operasyonlar ve dünyadaki gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Parti ilçe başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan Harmandar, Yemen'de karşılaşılan durumun Büyük Orta Doğu Projesi'nden (BOP) ayrı düşünülemeyeceğini ifade etti. "Müslümanlar ancak kardeştirler. Bizi Müslümanlar olarak yaratan Allah'a hamd olsun" diyen Harmandar, açıklamasına şöyle devam etti: "Özellikle BOP'un başlangıcı sayılan Afganistan'ın işgali, ardından Irak'ta başlatılan bölünme ve işgal, bölgemizi ve İslam dünyasını sorunlar yumağı ile karşı karşıya bırakmıştır. Arap Baharı sürecinde özgürlük, bağımsızlık, insan hakları, halk devrimleri, diktatörlüğün sonu gibi kulağa hoş gelen söylemlerin, bugün karşılığının olmadığı acı bir gerçek olarak ortaya çıkmıştır."

BU SAVAŞTA YER ALAMAYIZ

Mısır, Libya, Suriye ve son olarak Yemen'de yaşananların Emperyalistler tarafından İslam ülkeleri arasında yeni ayrılıklar oluşturmak için yapılmış operasyonlar olduğunu ifade eden Harmandar, konuşmasına şöyle devam etti: "Suudi Arabistan başta olmak üzere pek çok Müslüman ülke bu savaşta yer almış, yer almayanlar ise bu savaşı desteklemektedir. Türkiye'nin ya da Müslümanların bu savaş içerisinde taraf olmaları kabul edilemez. Yemen'de Husiler şunu yaptı, hükümet güçleri şöyle karşılık verdi gibi açıklamalar bu sorunu doğru bir şekilde tam olarak anlamamızı sağlamaz. Müslümanlar kardeş olun. İslam dünyası içindeki farklılıklar tartışma alanları değildir. Yüzyıllardır devam eden farklılıkların çözümü silah, iç savaş ve mezhep taassubu ile kan dökmekte değildir. Akıl bir işin sonunu düşünmektir. Bu süreç yeni kan davalarının ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir. Eğer akl-ı selim ile hareket edilmezse kardeş kardeşin kanını akıtmaya devam edecektir. Bu durum Batılı Emperyalist güçlerin ekmeğine yağ sürecektir."

2.20150404095059.jpg

ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİ

Türkiye'nin körfez ülkeleriyle yaşadığı sorunların çözümünü Yemen'de aramaması gerektiğini söyleyen Harmandar, sözlerine şöyle devam etti: "Her ülkenin kaostan stratejik fayda devşirecek adımlardan kaçınması gerekir. Ne yazık ki basiretsiz yöneticilerin dahil olmasıyla İslam Coğrafyası Orta Çağ karanlığına sürüklenmektedir. Bu bataklıktan kurtulmanın tek yolu ise İslam Birliği'nden geçmektedir. D-8 bunun için çok önemlidir. Gün geçtikçe D-8'e duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Güçlü bir D-8 ihtilafların çözümünde ve batılı güçlerin bölge üzerindeki emellerinin engellenmesinde büyük yarar sağlayacaktır. Müslümanlar bu oyunlara gelmemelidir ve yeniden kardeşlik için adım atmalıdır." 

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.