MÜSİAD yeni başkanını seçiyor

MÜSİAD yeni başkanını seçiyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurulu başladı

 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurulu başladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra aralarında bazı bakanların da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı Genel Kurulda MÜSİAD'ın yeni genel başkanı seçilecek.

Başkanlığa yalnızca bir aday var. MÜSİAD'ın yeni başkan adayı Nail Opak... Nail Opak'ın başkan olması bekleniyor...

Genel Kurulda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştiriyor...

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

MÜSİAD'ı en kalbi sevilerimle selamlıyor, genel kurulunuza başarılar diliyorum... Bugüne kadar MÜSİAD çatısı altında hizmet yürütenlere bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum... MÜSİAD'a daha ömnce birkaç hususta şükran hisselerimi ifade etmiştim.

2011'de TÜrkiye çok yüksek büyüme kaydetti. Çinden sonra  en fazla büyüyen ülke oldu. Bu büyümede MÜSİAD'a ve üyelerine şahsım milletim adına teşekkür ediyorum...

Türkiye'nin demokratikleşmesinde sivilleşmesinde her zaman dik ve onurlu duruş sergiledi. MÜSİAD ve üyelerine hak ve hukuk yanında durdukları için şükranlarımı sunuyorum...

Kademeli eğitime ve eğitim reformuna çok güçlü destek verdi. Kesintili eğitimin zararını görmüş ve reformu desteklemiş MÜSİAD camiasına teşekkür ediyorum...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, genel kurula bir mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''MÜSİAD'ın da gayretleriyle Türkiye'nin rekabet gücü yüksek, üretken, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmiş bir ülke olarak gelecek yıllara damgasını vuracağına, dünyanın sayılı ekonomileri arasında yerini alacağına inancım tamdır'' dedi.

Gül, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kuruluna gönderdiği mesajda, MÜSİAD'ın iş dünyasında model alınan bir sivil toplum örgütü olarak, kurulduğu günden bu yana firmalara ve girişimcilere öncülük ettiğini, faaliyetlerinin Türkiye'nin ekonomik hayatında önemli rol üstlendiğini kaydetti.

Çalışmalarıyla, Anadolu'da başlayarak, Türkiye'nin kalkınmasına ve sanayileşmesine dinamizmin kazandırdığına inandığı MÜSİAD'ın başarılarını memnuniyetle izlediği ifade eden Gül, şöyle devam etti:

''Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Türk ekonomisinin yüksek büyüme rakamlarına ulaşmış olması, tüm dünyanın dikkatini çekmekte, ülkemizin performansı takdirle karşılanmaktadır. Şüphesiz bu süreçte MÜSİAD'ın, müteşebbislerimizi çatısı altında toplayan diğer sivil toplum kuruluşlarımızın ve girişimcilerimizin büyük bir payı bulunmaktadır.

Türkiye'nin geleceğine inanan, ekonomide, siyasal ve sosyal alanlarda yaşanan sorunlara çözüm arayan, yayımladığı kapsamlı raporlarla aydınlatıcı öneriler sunan MÜSİAD, hizmet ve değer üretmeyi her şeyin üstünde tutarak, geçen yıllar içerisinde bu hizmetleriyle fark yaratmıştır.

MÜSİAD, girişimcilerimizin dışa açılması, Türkiye'nin istikrar içinde büyümesi, rekabet gücünü artırması ve küresel pazarlarda daha fazla söz sahibi olması için inançla ve heyecanla çalışmaktadır. MÜSİAD'ın da gayretleriyle Türkiye'nin rekabet gücü yüksek, üretken, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmiş bir ülke olarak gelecek yıllara damgasını vuracağına, dünyanın sayılı ekonomileri arasında yerini alacağına inancım tamdır.''

Gül, 1990 yılında kurulan ve Türkiye'nin potansiyelinin harekete geçirilmesinde itici bir güç rolü üstlenen MÜSİAD'ın Türkiye'ye yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederek, ''Bu vesileyle MÜSİAD'ın ve girişimcilerimizin daima yanında olacağımı bir kez daha belirtmek istiyorum'' dedi.

Ömer Cihad Vardan'ı, iki dönemdir üstlendiği görevi layıkıyla yürüttüğü için tebrik eden Gül, ''Göreve gelecek yeni genel başkana ve arkadaşlarına teslim aldıkları bayrağı en iyi şekilde taşıyacakları inancıyla şimdiden başarılar diliyorum'' dedi.
Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.