Muş Valiliği’nden Su Ve Göletlere Girilmemesi Uyarısı

Muş Valiliği’nden Su Ve Göletlere Girilmemesi Uyarısı

Muş Valiliği, il sınırları içerisinde yer alan göl, gölet, baraj gölü, regülâtör, sulama kanalı ve akarsularda boğulma olaylarının önlenmesi için yüzmek ve diğer maksatlarla buralara girilmemesi konus...

Muş Valiliği, il sınırları içerisinde yer alan göl, gölet, baraj gölü, regülâtör, sulama kanalı ve akarsularda boğulma olaylarının önlenmesi için yüzmek ve diğer maksatlarla buralara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz sınırları içerisinde çok sayıda tabii göl, baraj gölü, gölet, sulama veya hayvan içme suyu göleti ile sulama kanalları ve akarsu bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında; ilimizde çocuk ve genç yaştaki vatandaşlarımız serinlemek veya avlanmak amacıyla sulama kanalı, baraj gölü, sulama veya hayvan içme suyu göletlerine girdikleri gözlemlenmekte olup, bunun sonucu olarak da boğulma vakalarıyla karşılaşılmaktadır. Serinlemek ya da yüzmek maksadıyla su depolama alanları, sulama kanalları ve akarsulara girmek hayati risk oluşturduğundan, kamu esenliği, genel sağlık ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması amacıyla tabii göl, baraj gölü, gölet, akarsu, sulama kanalı, sulama veya hayvan içme suyu göleti, drenaj kanalı ve taşkın koruma tesislerinde yüzmek veya buralarda diğer maksatlarla girmenin yasaklanması, bu kararın amacını oluşturmaktadır” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.