Muratpaşa Sakinleri Geri Dönüşüm Konusunda Bilgilendirilecek

Muratpaşa Sakinleri Geri Dönüşüm Konusunda Bilgilendirilecek

Antalya Muratpaşa Belediyesi, evleri tek tek ziyaret ederek geri dönüşüm konusunda vatandaşı bilgilendirecek. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitimler 15 Eylül’de Yeşilbahçe...

Antalya Muratpaşa Belediyesi, evleri tek tek ziyaret ederek geri dönüşüm konusunda vatandaşı bilgilendirecek. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitimler 15 Eylül’de Yeşilbahçe Mahallesi'nden başlayacak.

    Konuyla ilgili Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; ilçede ambalaj atıklarının toplanması konusunda eğitim başlıyor. İlk etapta 10 mahallede başlayacak çalışmalar kapsamında ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplama sisteminin önemi ve mahallelerin toplama günleri hakkında bilgilendirme yapılacak.

    10 kişilik takımlardan oluşturulan eğitim ekiplerinin evlerin kapıların tek tek çalarak yapacağı çalışma 1 ay sürecek. Yeşilbahçe Mahallesi'nden sonra eğitim çalışması Demircikara, Güzeloba, Çağlayan, Bahçelievler, Dutlubahçe, Cumhuriyet, Sedir, Gençlik, Deniz mahallelerinde devam edecek. Eğitim ekipleri, ambalaj atıklarını toplama günleri hakkında Muratpaşalılara bilgi verirken, geri dönüşümle elde edilen kazanımları anlatacak.

    Çöpten ayrılan ambalaj atığının kalitesiz, kirli, verimsiz olduğunu belirten Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Fatma İşbilen, "Bütün gelişmiş ülkelerde de benimsendiği gibi ambalaj atıklarının geri kazanımının en verimli, en sağlıklı ve en ekonomik yolu kaynağında ayrı toplamadır. Ambalaj atıklarını ayrı toplanması ile enerjinin tasarrufu, doğal kaynakların korunması, temiz bir çevre, güzel bir gelecek bize geri döner. Ve ülke ekonomisine katkı sağlar." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.