Mülakatı kaldırın  kul hakkı yemeyin’

Mülakatı kaldırın kul hakkı yemeyin’

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, eğitim camiasında çalışan memurların alım gücünün korunması adına enflasyon farkına ek olarak refah payının da maaşlara yansıtılması gerektiğini söyledi

Türk Eğitim Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Ali Köç, eğitim camiasında çalışan memurların alım gücünün korunması adına enflasyon farkına ek olarak refah payının da maaşlara yansıtılması gerektiğini söyleyerek, “Yüksek enflasyon kamu çalışanlarının maaşlarının hızla erimesine yol açmaktadır” dedi.

Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Köç “Öğretmenlerimizin maaşları, ek ders ücretleri, nöbet ücreti gibi özlük haklarında mutlaka iyileştirilmelidir yapılmalıdır” diye konuştu. Uzman ve başöğretmenlik tazminatının emekliliğe yansıtılması gerektiğini bildiren Başkan Köç , “Emekli ve çalışanlar arasında maaş farkı çok fazladır. Öğretmenlerimizin bir kısmı emekliliği hak ettiği halde yaşadığımız zor ekonomik koşullar nedeniyle çalışmaya devam etmektedir. Uzman ve başöğretmenlik tazminatı emeklilik kesintisine dahil edilirse, bu durum dolaylı olarak emekliliği de teşvik ederek, genç meslektaşlarımıza kadro açılmasına imkan sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, sadece KPSS puanına göre atama yapılması gerektiğini bildiren Başkan Köç, “Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına bir an önce son verilmesi gerekir. Atamalar sadece KPSS puan sıralamasına göre yapılarak, kul hakkı yenmesine engel olunmalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum