Muhasebe haftası kokteyl ile kutlandı

Muhasebe haftası kokteyl ile kutlandı

1-7 Mart Muhasebe Haftası, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) hizmet binasında verilen kokteyl ile kutlandı.

Kokteyle Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü,  Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver,  oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek yaptığı konuşmada, çözüm bekleyen sorunları ve talepleri ilgili bakanlıklara ilettiklerini söyledi. Mesleki isteklerini de sıralayan Özselek, “Meslek yasamız günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve anti demokratik maddelerden arındırılmalıdır. Serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleğinin yetki ver sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun hale getirilmelidir. Meslek yasamız günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmelidir” dedi. Özselek, sözlerine şöyle devam etti: “Beyanname verilme sürelerinin sürekli uzatılması talep edilmesi yerine beyanname verme sürelerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Meslek yasamızın uygulamalarına yönelik tek tebliğ taslağına ilişkin düzenlemede Odaların ve TÜRMOB’un görüş ve önerileri mutlaka yer almalıdır. Kayıt dışı ekonominin azaltılması programı kapsamında beyan ve bildirime yönelik her türlü belgenin revize edilerek daha anlaşılır hale getirilmesi için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderdiğimiz raporumuz dikkate alınmalıdır. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer kurumlarca son yıllarda istenen bilgi, beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Devlet bizden ne kadar bilgi ve belge isterse mesleğe talep, güven ve kıymet artacaktır bunun bilincindeyiz. Ancak bu bedelsiz kalmamalı ve artan iş yükü külfet olmaktan çıkarılmalı ve mutlaka ekonomik karşılığını bulmalıdır.” Özselek'in konuşmasının ardından meslekte 20 yılı dolduran oda üyelerine protokol tarafından plaket verildi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.